Bewegend leren op de Werkschuit
Bewegend leren op de Werkschuit obs De Werkschuit

Bewegend leren op De Werkschuit. Informatieavond en kijkochtend

lokaal

WIJK BIJ DUURSTEDE In het Wiebellaantje de tafels oefenen. Tijdens de daily mile moeilijke woorden overhoren. En bij een parcours het alfabet leren. De combinatie van bewegen en leren is niet alleen leuk, maar blijkt ook effectief. Openbare basisschool De Werkschuit werkt sinds kort met bewegend leren. Leerlingen en team zijn ronduit enthousiast.

Bewegend leren is leuk én effectief, zegt directeur Barrie Hoogsteyns. "Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat kinderen sneller en beter leren. De stof beklijft beter. Van nature bewegen kinderen graag en veel. Als je dat aan leren koppelt, gaat het leren bijna vanzelf!"

[WIEBELLAANTJE] In alle groepen wordt de onderwijsvisie toegepast. Tijdens de daily mile rond de school, bij spelletjes op het plein of in het lokaal en in het Wiebellaantje in de gang. "Daar hebben we stickers geplakt. Een ideale manier om bijvoorbeeld de tafels te oefenen."

[ME MOVES] Bewegingen zijn ook nuttig bij de overgang tussen een drukke les vol prikkels en een toetsmoment. "Met Tai-Chi-achtige bewegingen komen kinderen weer bij zichzelf en kunnen zich daarna beter concentreren. Heel dynamisch, met Me Moves via een digiboard. En zo zijn er ook energizers. Kinderen vragen er inmiddels zelf om."

[ONDERZOEK HOGESCHOOL] Studenten van de Hogeschool Utrecht zijn betrokken bij het integreren van bewegen in het lesprogramma. Zo meet een student momenteel met een beweegjournaal hoeveel de leerlingen bewegen en waar nog ruimte zit.

[GROENE VINGERS EN KIPPEN] Natuurlijk biedt de school nog veel meer. Zoals de binnentuin waar leerlingen kunnen tuinieren en de kippen kunnen voeren. "Zelf zaaien en oogsten, groenten laten groeien. We willen kinderen respect voor de natuur meegeven. En ook hier verbinden we bewegen met biologie!"

[NIEUWSGIERIG?] Kom langs op de informatieavond op 12 maart (19.30 – 21.00 uur) of de kijkochtend op 13 maart (9.00 – 12.00 uur). Kijk voor meer informatie op www.obsdewerkschuit.nl.

advertentie