Het 'boterbriefje' voor het bruidspaar
Het 'boterbriefje' voor het bruidspaar Ali van Vemde

50-jarig bruidspaar Kooijman-van den Hurk

21 december 2018 om 11:31 lokaal

WIJK BIJ DUURSTEDE Burgemeester Tjapko Poppens kwam op woensdag 19 december Jacques Kooijman en Marianne van den Hurk feliciteren met hun 50-jarig huwelijk. Voor hen bracht hij het 'boterbriefje', een gewaarmerkte kopie van de officiële trouwakte, mee.

Ali van Vemde

Jacques komt uit Cothen, Marianne is een echte Wijkse. De vonk sloeg over en na hun trouwen trokken ze in bij de ouders van Marianne, die een fietsenwinkel en taxibedrijf runden. Zij verzorgde haar zieke moeder en hielp haar vader in de zaak, onder andere in de winkel, met het aannemen van de telefoon voor het taxibedrijf en de administratie. Na het overlijden van haar vader in 1973 namen zij de fietsenwinkel over. In 1978 volgde een grote verbouwing.

Van de familie kregen ze na de verbouwing een bord met de tekst 'Eerste Wijkse Rijwielboetiek'. Die naam hebben ze altijd gehouden. Overdag werkte Jacques in de bouw, 's avonds repareerde hij fietsen. Een volgende grote verbouwing volgde in 1998. De ruimte beneden, eerst deels woning en deels winkel, werd bedrijfsruimte en de bovenverdieping werd verbouwd tot een mooi appartement. Ze stopten met de winkel en de ruimte beneden wordt tot op de dag van vandaag verhuurd aan Ter Stal.

KLUSSEN EN OPPASSEN Het paar kreeg drie kinderen, een dochter en twee zoons. Inmiddels zijn daar partners en acht kleinkinderen bij gekomen. Met heel veel plezier hebben ze altijd opgepast op de kleinkinderen. Daarnaast is Jacques erg handig en wordt hij regelmatig ingeschakeld om te klussen. Ook sport heeft altijd een belangrijke plaats ingenomen in het gezin. Zo richtte Jacques een wielervereniging op en organiseerde onder andere de 'Ronde van Wijk'. Ook was hij voorzitter bij CDW. De beide zoons bleken, evenals hun vader, getalenteerde voetballers en speelden een periode bij het betaald voetbal. Marianne speelt graag piano en zingt bij het koor de Lek-kerbekken. Sinds hun 40-jarig huwelijk gaat de hele familie jaarlijks gezamenlijk op wintersport.

Het bruidspaar met de kinderen en burgemeester
advertentie
advertentie