Voorzitter Jaap Remme
Voorzitter Jaap Remme wes janssen

Nieuwe locatie Hospice

17 september 2018 om 11:30 lokaal

WIJK BIJ DUURSTEDE Afgelopen vrijdag is met een feestelijke bijeenkomst de nieuwe locatie van Hospice Duurstede in gebruik genomen. In de raadzaal van het Huis van de Gemeente kwam men bijna ruimte tekort om de vele gasten welkom te heten. Vrijwilligers, sponsoren en natuurlijk de "Vrienden van het Hospice" waren benieuwd naar de toespraken en kregen een rondleiding in de grondig verbouwde voormalige huisartsenpraktijk aan de Karel de Grotestraat in Wijk bij Duurstede.

door Wes Janssen

TOESPRAKEN Voorzitter Jaap Remme gaf in een mooie toespraak aan dat hij trots was op de nieuwe locatie die "Willem van Abcoude Huis" gaat heten. Het was ook nodig omdat door ruimtegebrek niet alle aanvragen konden worden gehonoreerd. Er was een flinke zoektocht aan vooraf gegaan maar na een tip van de Gemeente viel het oog op de oude huisartsenpraktijk. De Willem van Abcoude Stichting kocht het pand en met behulp van vele sponsoren, zowel in geld als in natura, werd het gebouw omgetoverd tot een modern Hospice met 4 gastenkamers en een vrijwilligersruimte. Een van de gastenkamers kan worden gebruikt als logeerkamer voor familie of voor respijtzorg. Hij bedankte ook de vrijwilligers die bij de verbouwing en inrichting de handen uit de mouwen staken. Burgemeester Poppens, net aanbevolen voor een 2e ambtstermijn, feliciteerde Jaap Remme en vooral ook de ruim 60 vrijwilligers, waarvan de helft al jarenlang actief is voor het Hospice. Hij memoreerde ook een persoonlijke ervaring, een paar jaar geleden, waarbij hij door een uiterst gastvrije ontvangst zijn aanvankelijke schroom overwon. De slogan van het Hospice luidt " Bijna net als thuis" en een recent bezochte gast op de oude locatie noemde het zelfs "Beter dan thuis huis". De burgemeester roemde ook de grote variatie van de vrijwilligers waardoor de gasten zich snel thuis voelen. De grote steun van bedrijven en particulieren tonen het draagvlak aan binnen de Wijkse bevolking.

VRIJWILLIGERS Het Hospice Duurstede is permanent op zoek naar vrijwilligers die een bijdrage kunnen leveren aan de zorg voor terminale patienten. Gelukkig waren er aan het einde van de bijeenkomst twee vrijwilligers die kwamen solliciteren. Til en Dien hadden weliswaar geen uitnodiging ontvangen maar toch hun diploma's bij elkaar gesprokkeld en boden hun diensten aan bij Maureen Brouwer. Echter hun drukke agenda gooide roet in het eten; elke dag in de week was al volgeboekt zodat ze er uiteindelijk maar vanaf zagen. Na deze vrolijke noot in het programma kon men van een drankje genieten waarna velen de nieuwe locatie gingen bezichtigen.

advertentie
advertentie