Lang Leve Kunst van het Wijks Atelier; kennismaken met verschillende vormen van kunst in Wijk bij Duurstede

16 aug, 08:05 Kunst
Ali van Vemde
Tonnie, Nelleke en Anke genieten bij Lang Leve Kunst
Tonnie, Nelleke en Anke genieten bij Lang Leve Kunst

WIJK BIJ DUURSTEDE Woensdagmorgen bij het Wijks Atelier. Er wordt gezellig gepraat, er wordt koffie gedronken er worden aanwijzingen gegeven door docent Karin Boers. In een ontspannen sfeer worden bloemen geschilderd, het thema voor vandaag. Het succes van Lang Leve Kunst laat zich raden. Veel ouderen die het in de zomer wat rustiger hebben, kunnen hier allerlei vormen van kunst bedrijven. Laagdrempelig en ook nog eens heel betaalbaar.

Ook dit jaar is het programma weer zeer gevarieerd. De cursisten vinden het fantastisch. „We maken zo kennis met allerlei vormen van kunst.” Het grootste deel van het zomerprogramma zit er inmiddels op. Duoprint, kaarten maken; beeldjes boetseren en glazuren, creatief schrijven en abstract schilderen, stuk voor stuk de moeite waard. „Vandaag is er aandacht voor impressionisme,” legt Karin Boers uit. „We schilderen naar aanleiding van een foto van een bloemenveldje. De cursisten moeten niet al te precies schilderen, een beetje met vlekken. Dat is voor sommigen nog best lastig. In het begin is het vooral zoeken, het is een soort puzzel waarvan je niet weet waar het eindigt.” De komende weken gaan de cursisten nog zelf verf maken en spekste..

Mis niks, lees alles van Wijk bij Duurstede


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Wijk bij Duurstede en omliggende plaatsen met Wijks Nieuws. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Wijks Nieuws lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Wijk bij Duurstede.

PREMIUM
Afbeelding
Verkeer en vervoer Bloemen graffiti fleurt fietstunnel Cothen op
PREMIUM
Afbeelding
Achtergrond Markering wandeltocht Santiago de Compostella Utrecht-Wijk bij Duurstede
PREMIUM
Afbeelding
Natuur en milieu Werkgroep Kromme Rijn-corridor presenteert landschapsvisie voor buitengebied tussen Utrecht, Bunnik, Zeist, Driebergen en De Bilt
PREMIUM
Afbeelding
Overig Overlast door verwarde personen groeit ook in provincie Utrecht
PREMIUM
Afbeelding
Achtergrond Natuurorganisaties eisen verhoging waterpeil Overlangbroek en Kolland, desnoods via de rechter
PREMIUM
Afbeelding
Natuur en milieu 1542 handtekeningen tegen zonneveld aan de Kapelleweg in Cothen, met reactie van wethouder Kosterman