Afbeelding
Culturele Regio

Welke regionale kunstenaar mag dit jaar een kunstwerk leveren voor de Hans Nijhof Kunstprijs?

12 januari 2021 om 07:38 Kunst

WIJK BIJ DUURSTEDE Om de regionale kunst te ondersteunen is door de Stichting Culturele Regio de Hans Nijhof Kunstprijs in het leven geroepen. Kunstenaars uit Wijk bij Duurstede, Rhenen en Utrechtse Heuvelrug krijgen jaarlijks de kans een kunstwerk voor maximaal € 5000, - te verkopen. Dit bedrag wordt bijeengebracht door genoemde gemeenten, kunstkrant Arte-e-Cultura en de Stichting Culturele Regio.

De prijs is vernoemd naar Hans Nijhof, de Wethouder van Cultuur in de Utrechtse Heuvelrug die in het voorjaar van 2019 aan een ernstige ziekte overleed. Hij heeft zich tijdens zijn leven hard gemaakt voor kunst en samenwerking in deze regio en maakte de start van de St. Culturele Regio mogelijk door financiële- en persoonlijke ondersteuning.

AANMELDEN Kunstenaars uit bovengenoemde gemeenten kunnen zich aanmelden via info@cultureleregio.nl met een beschrijving van hun kunstwerk, aangevuld met drie foto’s tot uiterlijk 31 maart 2021. De selectiecommissie bestaat uit de cultuurcoaches-coördinators van de betreffende gemeenten, 2 afgevaardigden van de Stichting Culturele Regio, 3 kunstenaars uit iedere gemeente en een afgevaardigde van de kunstkrant Arte-e-Cultura.
Nadere informatie is te vinden op de website www.cultureleregio.nl

advertentie
advertentie