Cultuurhistorische waardenkaart komt volgend jaar; corona zorgt voor vertraging - Wijks Nieuws | Nieuws uit de regio Wijk bij Duurstede

Cultuurhistorische waardenkaart komt volgend jaar; corona zorgt voor vertraging

8 dec, 10:51 Historie
Bureau Lantschap
Bureau Lantschap brengt gebouwen en landschapselementen in kaart
Bureau Lantschap brengt gebouwen en landschapselementen in kaart

WIJK BIJ DUURSTEDE Een schat aan informatie over de prachtige gemeente, dat is het doel van de cultuurhistorische waardenkaart. Begin dit jaar trokken cultuurhistorici van Lantschap, een adviesbureau voor landschap en cultuurhistorie en Bureau voor Bouwhistorie en Architectuurgeschiedenis fietsend en lopend door de gemeente om de gebouwen en landschapselementen te fotograferen en te inventariseren. Dit zal worden aangevuld met informatie die door inwoners kan worden gegeven. Door de beperkingen van de coronamaatregelen zal het nog tot volgend jaar duren voordat de cultuurhistorische waardenkaart er is.

Adriaan Haartsen van Bureau Lantschap houdt zich bezig met het maken van deze cultuurhistorische waardenkaart. „De naam van het project ‘cultuurhistorische waardenkaart’ dekt de lading maar ten dele: we doen veel meer dan een kaart maken. Het gaat er vooral om de gemeente een werktuig in handen te geven waarmee het beleid voor erfgoed en cultuurhistorie bepaald en uitgevoerd kan worden. Nevendoelstelling is de cultuurhistorische betekenis van dit bijzondere gebied beter toegankelijk te maken voor geïnteresseerde inwoners en bezoekers.” Bij het maken van de cultuurhistorische waardenkaart is gestart met een beschrijving en waardering van objecten en ensembles. De beschermde monumenten en geïnventariseerde objecten en ensembles worden in e..

Mis niks, lees alles van Wijk bij Duurstede


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Wijk bij Duurstede en omliggende plaatsen met Wijks Nieuws. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Wijks Nieuws lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Wijk bij Duurstede.

PREMIUM
Afbeelding
Overig Op pad met de gids: In Zeist kon je goed jagen én fruit eten
PREMIUM
Afbeelding
Overig Vergrijzing door bevolkingsgroei, maar regionale verschillen blijven
PREMIUM
Afbeelding
Achtergrond Wie was Jacob B?; dystopische roman van John Beringen
PREMIUM
Afbeelding
Historie De Kromme Rijn vertelt; zorg voor de Lekdijk door de eeuwen heen
PREMIUM
Afbeelding
Overig Op pad met de gids: Forteiland als thuisbasis voor planten en dieren
PREMIUM
Afbeelding
Verkeer en vervoer Deze zomer nog geen motorverbod op de Lekdijk