Filmhuis Calypso Bulbul can sing

11 maart 2020 om 10:18 Film

WIJK BIJ DUURSTEDE De 15-jarige Bulbul leeft op de grens tussen onschuld en volwassenheid. Hoewel haar gelovige vader een carrière als zangeres voor zijn dochter voorziet, houdt Bulbul zich liever bezig met het beklimmen van bomen en zwemmen in de rivier. Omdat ouders verwachten dat hun kinderen jong zullen trouwen, lijkt het geen probleem dat de meisjes en jongens elkaar vrijblijvend ontmoeten in het dorp. Maar een aantal fanatieke, religieuze mannen denkt daar anders over.

'Bulbul can sing' laat zien dat er meer uit India komt dan Bollywood-musicals. Het is een prachtige, kleine coming-of-age film voor dromers over dromer. Het is de derde film van regisseur Rima Das, opgenomen met medewerking van veel familieleden in haar geboortedorp. Dat maakt dit een diep persoonlijke film die bij iedereen een snaar zal raken.

Dinsdag 17 maart om 20.00 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar bij Van Ginkel Muziek, via kaartverkoop@calypsotheater.nl of aan de kassa van het theater (vanaf een uur voor de voorstelling).

advertentie
advertentie