Afbeelding
RTV Utrecht

Dringende oproep Veiligheidsregio om coronaregels na te leven

24 juli 2020 om 19:42 Corona Corona in de Kromme Rijnstreek

WIJK BIJ DUURSTEDE Het aantal coronabesmettingen is de afgelopen weken gestegen. ,,Dat komt omdat velen van u zich niet aan de regels houdt", zegt Peter den Oudsten, waarnemend burgemeester van Utrecht en voorzitter van de Veiligheidsregio Utrecht (VRU). Den Oudsten doet een dringende oproep aan alle inwoners van de provincie. ,,Houd u aan de regels."

Nadat eerst minister Ferd Grapperhaus tijdens een ingelaste persconferentie een soortgelijke mededeling deed, besloot de VRU ook een oproep te doen tot het naleven van de coronaregels. ,,Houd anderhalve meter afstand, was uw handen en vermijd drukke plekken. Als u denkt dat u mogelijk besmet bent, bel dan 0800-1202 en vraag een test aan", benadrukt Den Oudsten in een video.

De waarnemend burgemeester zegt het drukker te zien worden op straat, in winkels en in de horeca. ,,Ik zie mensen die zich niet houden aan de anderhalve meter afstand. Ik maak me daarover ongerust en ik weet dat veel deskundigen van het RIVM zich ook ongerust maken. Door onvoldoende afstand te houden, lopen we grote risico's. Dat komt omdat velen van u zich niet aan de regels houden."

Eerder riepen de burgemeesters van Rotterdam en Amsterdan, Ahmed Aboutaleb en Femke Halsema al op tot strengere maatregelen. ,,Ik begrijp die oproep van mijn collega's. We moeten alles doen wat helpt."

(Bron: RTV Utrecht)

advertentie
advertentie