ANP Foto

UPDATE CORONAVIRUS: Iets meer ziekenhuisopnames en sterfgevallen

2 april 2020 om 14:27 Corona Corona in de Kromme Rijnstreek

WIJK BIJ DUURSTEDE De nieuwe RIVM-cijfers laten een minder gunstig beeld zien dan gisteren. Vandaag zijn er in Nederland 625 patiënten als in het ziekenhuis opgenomen gemeld tegenover 447 een etmaal eerder. Er zijn 166 personen als overleden gemeld tegenover 134 de dag ervoor.

Deze mensen zijn overigens niet allemaal in de afgelopen dag in het ziekenhuis opgenomen of overleden. In de rapportage Data coronavirus is een grafiek opgenomen met het aantal ziekenhuisopnames naar meldingsdag en sterfgevallen per dag van overlijden. Door vertraging in de meldingen kunnen deze cijfers per dag wijzigen.

Het totaal aantal positief geteste patiënten staat nu op 14.697 nadat er in het afgelopen etmaal 1.083 zijn bijgekomen (vergelijkbaar met de afgelopen dagen).  Omdat niet iedereen getest wordt, zijn de werkelijke aantallen in Nederland hoger dan de aantallen die hier genoemd worden.

De eerste effecten van de maatregelen lijken ondanks deze iets minder gunstige cijfers zichtbaar. Het aantal in het ziekenhuis opgenomen patiënten en het aantal gemelde overledenen in Nederland neemt minder snel toe dan je zonder maatregelen zou verwachten.

In de enorme stroom aan artikelen over het coronavirus is veel behoefte aan extra context en duiding. Bij veel lezers leven vragen over wat wel en niet mag en wat de stand van zaken is. Wij hebben beschikbare informatie van bijvoorbeeld het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Rijksoverheid hier voor je op een rijtje gezet.

advertentie
advertentie