Afbeelding
Pixabay

Vacature: vrijwillige coördinator Koken met maatjes

21 november 2023 om 12:52 Activiteiten

WIJK BIJ DUURSTEDE Iedere twee weken is er een vast groepje deelnemers, die samen met een vrijwilliger het gezamenlijke eten bereiden, en dit vervolgens smakelijk opeten. Ook helpen zij mee met het afwassen en opruimen. De vrijwilliger houdt de regie over het gehele proces (van uitnodigen, bijhouden aantal deelnemers, hele proces koken en samendoen). Als er deelnemers binnen de groep zijn dit het leuk vinden om een menu te bedenken, of de boodschappen willen doen, schillen/snijden/koken is het fijn als dit ook mogelijk is.

De deelnemers leren elkaar beter kennen, door samen te doen. Er is een 3-gangen menu wat in overleg met de deelnemers bedacht wordt. En daarbij wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met ieders smaak en voorkeur. Het belangrijkste doel is gezellig samen bezig zijn. Samen koken en samen eten schept een band tussen de deelnemers. Naast dat het een gezellige activiteit is, zijn de maaltijden ook lekker. De groep is laagdrempelig, en je kunt gewoon jezelf zijn.

Je loopt eerst een aantal malen mee met de bestaande groep. En uiteraard heb je eigen inbreng bij het organiseren, zodat het bij jou en de groep goed past.

Ben je nieuwsgierig of deze vrijwilligersvacature iets voor u is, neemt u dan contact op met Stichting Binding. Dat kan via de email: Vrijwilliger@Stichting-Binding.nl , of telefonisch op 0343-473070. U kunt dan vragen naar Lisbeth Dessé.

Kom je helpen?
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie