De KERS express rijdt door de boomgaard
De KERS express rijdt door de boomgaard Wes Janssen

20 jaar Kersenfestival Cothen op 25 en 26 juni

Activiteiten

COTHEN Het kan en mag weer! Twee jaar was het stil in de boomgaard, maar nu wordt eindelijk de 20ste editie van Kersenfestival Cothen gehouden in de boomgaard van Theo en Martine en Erik Vernooij aan de Groenewoudseweg 18. Door de jaren heen is het Kersenfestival een begrip geworden in de Kromme Rijnstreek en komen de bezoekers uit alle windstreken van het land om de sfeer van de kersentijd te beleven en kennis te maken met alle facetten van de kersenteelt.

De vertrouwde kersenmarkt met vele kramen mag natuurlijk niet ontbreken. Er is een gevarieerd aanbod van producten die passen bij het landelijke karakter van de markt. Voor de kinderen is er een speciaal kinderplein met een stormbaan en draaimolen. De KERS express rijdt natuurlijk door de boomgaard, een ervaring die je niet mag missen. Kersenkoningin Chayenne en Kersenprinses Esmé heten u van harte welkom en ontvangen op zaterdag de andere hoogheden uit de regio.

ACTIVITEITEN Net als voorgaande jaren ontbreken de verschillende demonstraties niet, zoals de kersen ontpitmachine en de demonstratie met de Jachthonden. Er wordt ‘live’ geveild in de veilingzaal van Het Kersenmuseum. Met het drukken op de knop bepaalt u de prijs die u wilt betalen. Dit alles wordt opgeluisterd door gevarieerde muziekoptredens, want het is feest in de boomgaard. Op zaterdag zijn er de tractoren van de historische tractorclub die u van dichtbij kunt bewonderen. U kunt genieten van optredens van het Wijkse Shantykoor en Piratenkoor Gein en Gek. Blaaskapel Blaasvaak blaast aan het eind van de middag de kersen uit de bomen. Op zondag zijn er optredens van Muziekvereniging Excelsior en the Jonkees sluiten het festival af. Tussen al die activiteiten door is het heerlijk genieten van allerlei kersenproducten, zoals kersenijs, Luikse wafels met warme kersen, kersenbier, maar natuurlijk vooral van de kersen!

KERSENRUN Voor het eerst dit jaar wordt op zondagmorgen De Kersenrun georganiseerd. Een recreatief hardloopevent met een parcours uitgezet tussen de fruitbomen. Er zijn vier afstanden, 750 meter, 1500 meter, 5 kilometer en 10 kilometer. Inschrijven kan vooraf, maar ook op de ochtend zelf.

De toegang tot het festivalterrein is gratis, het parkeren van de auto is € 5,00. Op beide dagen bent u wekom van 10.00 tot 17.00 uur. Meer informatie op www.kersenfestival.nl of op facebookpagina/kersenfestivalcothen

advertentie