Het Amerongse Bos
Het Amerongse Bos Bram Blom

Publiekswandeling Amerongse Bos

21 juli 2020 om 11:11 Activiteiten Deel je nieuws

Publiekswandeling in het Amerongse bos

Het voorjaar ligt al weer even achter ons. De zomer laat zien dat de bomen en planten  weer volop in hun groei en bloei zijn gekomen. Altijd weer een lust voor onze zintuigen om de wisseling van de seizoenen in het bos waar te nemen. Zo zijn de bomen van elkaar te onderscheiden door hun bladerpracht  en de vogels door hun fluitgedrag. Door zijn ligging en historie nemen het Amerongse bos en de aangrenzende uiterwaarden een bijzondere plaats in het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug in. De Stichting Utrechts Landschap houdt door een gepast beheer de schoonheid van de natuur in stand en voegt daar, in samenwerking met andere natuurorganisaties, extra natuurwaarden aan toe, zoals b.v. door het omvormen van delen van de uiterwaarden tot een bijzonder natuurreservaat.

Tijdens deze wandeling die 1,5 tot 2 uur duurt laat onze gids u nader kennis maken met deze gebieden

 

Vanwege de maatregelen met betrekking tot het Coronavirus is de deelname beperkt tot 20 personen en zal men de 1,5 meterregel in acht nemen. Indien u de rondleiding op woensdag 5 augustus a.s. wil meemaken, dient u zich vooraf aan te melden via de website van Utrechts Landschap: https://www.utrechtslandschap.nl/activiteiten/detailpagina/92976

We vertrekken op woensdag 5 augustus om 19.00 uur vanaf het informatiecentrum aan de Veenseweg  8 in Amerongen. Parkeren kunt u aan de Burgwal. Deelname aan deze wandeling is gratis.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie