Afbeelding
Idea

Bibliotheek Idea biedt volop activiteiten voor thuis

11 april 2020 om 13:03 Activiteiten

WIJK BIJ DUURSTEDE Bibliotheek Idea is voorlopig dicht door de maatregelen rond het coronavirus. Tegelijkertijd gebeurt er van alles om de  klanten op een andere manier kunst en cultuur te bieden. Bibliotheekleden kunnen e-books en luisterboeken lenen.

Wie naar ideacultuur.nl/onlinelenen gaat kan zich inschrijven voor een e-book abonnement. Op de website van Idea ideacultuur.nl staan tips en adviezen om van lezen te genieten, mee te doen met een online leeskring en tips en tools voor mediaopvoeding en schrijfwedstrijden. Via de website kunnen mensen ook een virtuele rondleiding in een museum volgen. Veel ouders gaan met de kinderen op zoek naar beren.

Idea heeft een hele Berenpagina op de site staan, waar het verhaal 'Wij gaan op berenjacht' verteld wordt. Ook kunnen kinderen dit boek winnen met de berenwedstrijd. Op ideacultuur.nl/berenjacht staat alle informatie. Voor kinderen die Robokids missen is er een leuke designwedstrijd.

HULP BIJ WHATSAPP OF SKYPE  Wie graag het contact met familie en vrienden houdt en nog geen WhatsApp of Skype heeft, kan hulp krijgen. De Bibliotheek helpt met installeren. Vrijwilligers geven advies bij het installeren van WhatsApp, Skype, e-books of luisterboeken via 085 82 22 777 op ma-vr van 10.00-12.00 en 14.00-16.00 uur. Meer informatie is ook te vinden op www.ideacultuur.nl/thuis-online.

Zo kan iedereen er met elkaar toch een mooie tijd van maken. Allemaal in afwachting van het moment dat Bibliotheek Idea weer open mag en de bezoekers weer boeken kunnen lenen, cursussen en activiteiten kunnen volgen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie