Debuut schrijversduo Sophie Wester: Moordende hitte - Wijks Nieuws | Nieuws uit de regio Wijk bij Duurstede

Debuut schrijversduo Sophie Wester: Moordende hitte

25 jun, 09:21 Achtergrond
Annemiek Vera
De eerste spannende thriller van schrijversduo Sophie Wester
De eerste spannende thriller van schrijversduo Sophie Wester

WIJK BIJ DUURSTEDE Sophie Fraza en Ester Ankoné zijn de namen achter Sophie Wester. Op 3 augustus komt hun eerste boek uit bij de Crime Compagnie. ‘Moordende hitte’ is een psychologische thriller. Het verhaal speelt zich af in een klein stadje en dat zou zomaar Wijk bij Duurstede kunnen zijn. Maar dat is nog niet alles, want in juni verschijnt een kort verhaal van Sophie Wester in de Vriendin Thrillergids en in Flair is in augustus een spannend verhaal te lezen van dit duo. Ook de tweede thriller ligt al klaar, ‘Een lege plek’ verschijnt in februari 2023.

Sophie Fraza is geboren en getogen in Wijk bij Duurstede. Schrijven dat deed ze altijd al. „Vroeger heb ik al eens een kinderboek geschreven, maar dat wilde niemand uitgeven.” Naast het schrijven is Sophie docent Nederlands op het Jordan in Zeist, net als Ester Ankoné. Ester woont in Maarssen en houdt van lezen en schrijven. Naast hun banen in het onderwijs zijn ze nu ook schrijfsters en hebben ze de zorg voor hun gezin. Ester heeft twee kinderen van 10 en 12 jaar, Sophie heeft drie kinderen in dezelfde leeftijd, 14, 12 en 10 jaar.

Samen besloten ze enkele jaren geleden om zich meer te gaan richten op schrijven. Zowel Ester als Sophie startten met de tweejarige opleiding aan de Schrijversacademie. Ester: „Eigenlijk wilde ik redactie gaan ..

Mis niks, lees alles van Wijk bij Duurstede


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Wijk bij Duurstede en omliggende plaatsen met Wijks Nieuws. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Wijks Nieuws lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Wijk bij Duurstede.

PREMIUM
Afbeelding
Overig Op pad met de gids: In Zeist kon je goed jagen én fruit eten
PREMIUM
Afbeelding
Overig Vergrijzing door bevolkingsgroei, maar regionale verschillen blijven
PREMIUM
Afbeelding
Achtergrond Wie was Jacob B?; dystopische roman van John Beringen
PREMIUM
Afbeelding
Historie De Kromme Rijn vertelt; zorg voor de Lekdijk door de eeuwen heen
PREMIUM
Afbeelding
Overig Op pad met de gids: Forteiland als thuisbasis voor planten en dieren
PREMIUM
Afbeelding
Verkeer en vervoer Deze zomer nog geen motorverbod op de Lekdijk