En-Ping & Yun met hun medaille, vlak na de ceremonie
En-Ping & Yun met hun medaille, vlak na de ceremonie Fam kloosterman

Een speciale onderscheiding voor Opkikker ambassadeurs Yun en En-Ping (6 en 8) uit Wijk Bij Duurstede.

24 april 2018 om 19:35 Sport/sport Deel je nieuws

 

Yun en En-Ping (6 en 8) uit Wijk Bij Duurstede hebben zondag 22 april jl, samen met hun gezin, kunnen genieten van de speciale Ambassadeursdag in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem. Deze dag werd hen aangeboden door Stichting Opkikker. Voor Yun en En-Ping werd deze dag extra bijzonder, toen zij naar voren werden geroepen. Wat bleek? Zij kregen de exclusieve Opkikkermedaille opgespeld, omdat zij zich zo inzetten voor hun lotgenootjes!

 
Yun en En-Ping (beide chronisch ziek) hebben in het verleden samen met hun gezin een Opkikkerdag meegemaakt, omdat ziekte veel impact heeft op het dagelijks leven van het hele gezin. Yun en En-Ping zetten zich sindsdien in voor Stichting Opkikker als Opkikker ambassadeurs. Op die manier hopen zij ook andere gezinnen te kunnen helpen. Dit jaar hebben ze op basisschool de Wegwijzer oude mobieltjes ingezameld... maar liefst 101 stuks!! Deze actie is niet onopgemerkt gebleven! Zondag werden Yun en En-Ping tijdens de ceremonie naar voren geroepen om de speciale Opkikkermedaille in ontvangst te nemen.
 
In 2017 heeft Stichting Opkikker voor ruim 1800 gezinnen met een langdurig ziek kind een Opkikkerdag georganiseerd. Langdurige ziekte vraagt immers van heel het gezin een enorm doorzettingsvermogen en een stukje afleiding op zijn tijd kan dan nét dat beetje extra energie geven! Ambassadeurs van Stichting Opkikker zetten zich in, om ervoor te zorgen dat méér gezinnen de kracht van een Opkikkerdag kunnen beleven!
 
Als dank voor hun inzet, worden alle ambassadeurs ieder jaar uitgenodigd voor de Ambassadeursdagen, welke ieder jaar op een andere locatie plaatsvinden. Dit jaar vond dit evenement plaats in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem. In totaal ontvingen we op zaterdag 21 en zondag 22 april ruim 1000 gezinnen. Dit weekend is voor de gezinnen een jaarlijks lichtpuntje en is een uitermate geschikt moment voor lotgenotencontact.
 
Stichting Opkikker is geheel zelfstandig en afhankelijk van zakelijk en particulier initiatief. Meer informatie over het werk van Stichting Opkikker kunt u vinden op www.opkikker.nl.


Verstuurd vanaf mijn iPhone

advertentie
advertentie