Media Ukkie Dagen
Media Ukkie Dagen de Bibliotheek Z-O-U-T

‘Ik zie, ik zie wat jij niet ziet’

16 maart 2021 om 13:25 Lokaal Deel je nieuws

Jonge kinderen weten de weg in de ‘digitale wereld’ razendsnel te vinden. Ze swipen op de tablet of smartphone zo naar hun favoriete filmpje of app. Kinderen beleven veel plezier hieraan, voor ouders geeft het een momentje voor jezelf. Maar dreumesen, peuters en kleuters zijn nog te klein om er wijs mee om te gaan. Begeleiding van ouders en verzorgers is dus nodig. Om ouders hierin te ondersteunen, zijn er van 26 maart t/m 2 april de Media Ukkie Dagen. Centraal staan vragen als: Hoe kan je als gezin samen plezier beleven aan media? Welke inhoud past goed bij je kind? Hoe kan je je kind veilig begeleiden op de tablet? En hoe zorg je voor de juiste balans in momenten met en zonder media? Relevanter dan ooit.

Voor ouders is er een gratis te volgen webinar ‘Ik zie, ik zie wat jij niet ziet’ waarin Denise Bontje van Mediasmarties.nl je meeneemt in het media-aanbod voor jonge kinderen. Met praktische tips om een gezond mediamenu samen te stellen. Het webinar te volgen op woensdag 31 maart van 20 uur tot circa 21 uur. Meld je aan via www.bibliotheekzout.nl/mud.

Maar er is meer. Tijdens de Media Ukkie Dagen kun je bij de Bibliotheek Z-O-U-T een ‘media ontdekpakket’ aanvragen. Met een ontdekkaart en dobbelsteen ontdek je samen met jouw peuter of kleuter verschillende media. Van voorlezen tot kijken, luisteren, spelen en doen, met én zonder scherm, binnen én buiten. Vraag het pakket aan via de website www.bibliotheekzout.nl.

Onderdeel van de opvoeding

Wist je dat door het samen kijken van een filmpje of samen spelen van een online spelletje een kind er ook echt iets van opsteekt? En dat de afwisseling met andere activiteiten, zoals buitenspelen, belangrijk is? In het mediagebruik van het kind ligt meer dan wat je als ouder misschien op het eerste oog ziet. Het is onderdeel van de opvoeding. Door samen van media te genieten kunnen kinderen volop de kansen van media benutten en blijven de risico’s beperkt. Voorleesfilmpjes prikkelen zintuigen en nemen je mee in een bijzonder verhaal. Via je Bibliotheekaccount kun je diverse voorleesfilmpjes bekijken van Voorleeshoek, Bereslim, SchoolTV en Wepboek. Kosteloos bij de bibliotheekabonnement.

advertentie
advertentie