De trotse winnaar toont haar trofeeën
De trotse winnaar toont haar trofeeën Jan de Jong

Amerongse Bosboemel wint prijs ANWB Fonds

12 februari 2021 om 09:55 Lokaal/Activiteiten Deel je nieuws

Mede dankzij uw stemmen en de inzet van velen, is het vrijwilligersteam Amerongse Bos eind vorig jaar met de Bosboemel geëindigd bij de laatste drie kanshebbers voor de mooie geldprijs, die door het ANWB Fonds werd uitgeloofd voor het beste publieksvoorstel in elke provincie.

Door alle beperkingen van de Coronacrisis was het helaas niet mogelijk de prijsuitreiking te organiseren in het bijzijn van publiek. Daarom koos het ANWB Fonds voor een virtueel gebeuren, waarbij alleen direct belanghebbenden waren uitgenodigd en dat ook slechts voor een kleine groep uitverkorenen live te volgen was op het internet. Deze festiviteit vond plaats op 10 februari jl. tijdens een 2 uur durende live-uitzending via de website van het ANWB Fonds.

De grote vraag bij de vrijwilligers van het Amerongse Bos was natuurlijk: “hebben we gewonnen”?

Toen dan eindelijk rond 17:00 uur de provincie Utrecht aan de beurt was, werd bekend gemaakt dat de Bosboemel inderdaad de prijs binnengesleept had. Bedenker en initiatiefnemer van de Bosboemel en Amerongse Bosvrijwilliger Cocky Kok mocht uit handen van één van de juryleden de cheque van € 10.000 euro in ontvangst nemen. Een prachtig resultaat en loon voor het vele werk dat door haar, samen met collega-vrijwilligers en Utrechts Landschap, was verricht.

De komende tijd zal besteed worden aan het bekijken van de mogelijkheden die er zijn om de Bosboemel aan te schaffen. Daarvoor zal, ook alweer door alle Coronabeperkingen, voldoende tijd zijn. Als die beperkingen dan eindelijk achter ons liggen, staan de vrijwilligers van het Amerongse Bos klaar om iedereen, die op welke manier dan ook niet in staat is om te genieten van de prachtige natuur, een mooie rit met de Bosboemel aan te bieden door de Amerongse bossen. U gaat nog van hen horen!

advertentie
advertentie