Filmhuis Calypso Sibel en Nasir

29 november 2020 om 18:51 Overig Deel je nieuws

Filmhuis Calypso Sibel donderdag 3 december 18.30 uur

De 25-jarige Sibel woont met haar vader en zus in een afgelegen dorp in de bergen aan de Zwarte Zee. Vanaf haar vijfde jaar kan ze niet meer praten en ze communiceert met de anderen in een traditionele ‘gefloten’ taal. Ondanks haar inspanningen wordt ze door de dorpsbewoners gemeden, omdat die denken dat ze ongeluk brengt. Maar wanneer een wolf waar iedereen bang voor is, zich in het bos schuil zou houden, gaat Sibel met een geweer op pad om hem te doden. In plaats van een wolf, vindt ze echter de gewonde vluchteling Ali.

Sibel dompelt je onder in een oude bergcultuur in Turkije. Bijna als een sprookje vertelt de film het verhaal van een sterke, jonge vrouw die zich verzet tegen traditie.

Filmhuis Calypso Nasir donderdag 3 december 21.00 uur

Nasir is een zachtaardige man met een hard leven. Hij moet schrapen om de dagelijkse boodschappen te bekostigen en slaat noodgedwongen maaltijden over. Adoptiezoon Iqbal heeft het lichaam van een volwassene, maar het verstand en de kwetsbaarheid van een kleuter. Ondanks alles blijft Nasir optimistisch. Hij schrijft liefdesverklaringen aan zijn vrouw en declameert eigen gedichten waar zelfs de grootste ploert stil van wordt.

De tweede speelfilm van de Zuid-Indiase filmmaker Arun Karthick is een niets verhullende weergave van tweederangs burgerschap. De giftige intolerantie van hindoe-extremisten borrelt onder het oppervlak van alledag, tot de bom barst. De film eindigde hoog in de publieksprijs van het afgelopen Filmfestival Rotterdam.

I.v.m. coronamaatregelen 2 films per avond zonder pauze met max. 30 bezoekers per film. Kaarten uitsluitend na reservering via tel. 0343-591030 of www.kaartverkoop@calypsotheater.nl

advertentie
advertentie