Elektrische fiets ook in de schuur lang niet altijd veilig - Wijks Nieuws | Nieuws uit de regio Wijk bij Duurstede

Elektrische fiets ook in de schuur lang niet altijd veilig

9 jun, 08:40 Misdaad
ANP
Afbeelding

WIJK BIJ DUURSTEDE Elektrische fietsen zijn populair. Niet alleen bij gebruikers, maar ook bij dieven. De afgelopen jaren is er een toename in het aantal gestolen e-bikes te zien. Zo hebben Nederlanders vorig jaar ook weer meer aangifte gedaan bij de politie omdat hun elektrische fiets is gestolen. Dat stelt de Stichting Aanpak Fiets- en E-bikediefstal (S.A.F.E.) op basis van politiecijfers. “Binnen een dag kan je e-bike al ergens in het buitenland zijn”, zegt Guus Wesselink van S.A.F.E.

“Een elektrische fiets is beter voor het milieu, gemakkelijk en snel. Mensen die niet zo fiets fit zijn kunnen toch vele kilometers afleggen op een e-bike”, somt Wesselink de voordelen van een e-bike op. Elektrische fietsen waren lang in trek bij ouderen, maar de stekkerfiets wordt steeds vaker ook door jongere mensen gebruikt zegt Klaas Kregel van de ANWB. “Ook jongeren gebruiken de elektrische fiets tegenwoordig voor school, werk en nemen de fiets ook mee voor een avond uit.” Het gevolg is dat de fietsen vaker op voor dieven aantrekkelijke plekken in het openbaar onbeheerd worden achtergelaten. “Zoals uitgaansgebieden en stations.”

Mis niks, lees alles van Wijk bij Duurstede


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Wijk bij Duurstede en omliggende plaatsen met Wijks Nieuws. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Wijks Nieuws lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Wijk bij Duurstede.

PREMIUM
Afbeelding
Historie De Kromme Rijn vertelt; Langbroek, het moeras getemd
PREMIUM
Afbeelding
Overig Op pad met de gids: In Zeist kon je goed jagen én fruit eten
PREMIUM
Afbeelding
Overig Vergrijzing door bevolkingsgroei, maar regionale verschillen blijven
PREMIUM
Afbeelding
Achtergrond Wie was Jacob B?; dystopische roman van John Beringen
PREMIUM
Afbeelding
Historie De Kromme Rijn vertelt; zorg voor de Lekdijk door de eeuwen heen
PREMIUM
Afbeelding
Overig Op pad met de gids: Forteiland als thuisbasis voor planten en dieren