Afbeelding
Politie.nl

Politie zoekt scooterrijder die vrouw in Cothen aanreed en haar probeerde te beroven

29 maart 2022 om 10:09 Misdaad

COTHEN Een 18-jarige vrouw is zaterdagavond 12 maart in Cothen gewond geraakt toen een scooterrijder haar aanreed en probeerde te beroven. De politie zoekt getuigen of mensen die de man herkennen aan de hand van het signalement. Opvallend detail: de blonde man reed zonder helm op een Vespa-achtige scooter zonder kentekenplaat. 

De vrouw fietste die zaterdagavond over de Cotherweg in Cothen in de richting van de Dorpsstraat. Toen ze vlak voor het bruggetje over de Kromme Rijn fietste, reed een scooter haar tegemoet op haar weghelft. Ze probeerde de scooter te ontwijken maar hij reed in volle vaart op haar af en ramde haar fiets. De vrouw kreeg daardoor een klap in haar maag. De scooterrijder probeerde vervolgens haar tas uit haar fietsmand te pakken, maar dat mislukte omdat de vrouw de tas vastgreep. Toen reed hij om haar heen en deed nogmaals een poging de tas te pakken te krijgen. Daarbij raakte hij de vrouw en kwam ze ten val. Vervolgens ging hij er zonder tas vandoor.

De vrouw had zoveel pijn dat het haar niet lukte verder te fietsen. Familie is haar komen halen. Omdat zij pijn bleef houden, is ze onderzocht in het ziekenhuis en ze bleek verschillende kneuzingen te hebben.

Signalement scooterrijder
- Blonde jongen
- Lichte huidskleur
- Tussen de 18 en 25 jaar
- Droeg een half lange zwarte jas met doorgestikte horizontale banen
- Reed op een Vespa-achtige scooter zonder kentekenplaat over de Dorpsstraat vanaf het centrum
- Reed zonder helm

Wie meer informatie heeft, kan contact met de politie opnemen
- via dit tipformulier
- via 0900 8844
- of wie liever anoniem reageert via 0800 7000 (meldmisdaadanoniem.nl)

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie