Gun burgers veel meer voordeel van windmolens

Nieuws Deel je nieuws

Steeds is er gedoe rond windpark plannen. De kern van hetvorobleem is dat zowel gemeente als windpark bouwer, burgers geen voordeel gunt.

De gemeente kijkt steeds toe hoe haar burgers worden buitengesloten van invloed en echt voordeel

Dat moet en kan anders, want naast de bekende windparken,  plant de regio de nieuwe windparken en of zonneweides om in 2030 alle stroom lokaal op te wekken.

Er gaat echter iets goed fout met die regionale plannen. Ook hier gunt de gemeente, burgers geen voordeel. En de gemeente houdt dat onder een pet. Ze praat alleen met een select gezelschap partijen, en houd burgers er buiten. Zo creeert de gemeente voldongen feiten. 


Door nu deze nieuwe duurzame opwek, nu al in kavels aan huishoudens te verkopen, kunnen die huishoudens straks hun eigen stroom opwekken, voor de kostprijs. Die is bij een windpark ca 4 cent per kWh. Die stroom hoeven huishoudens niet meer te kopen voor 22 cent bij een energiebedrijf. 
Met dit perspectief op veel voordeel, kan de gemeente de interesse wekken van veel burgers.

Huishoudens moeten hun eigen duurzame stroom wel mogen salderen. En juist dat wil de Haagse politiek afschaffen. Terwijl een verstandige gemeente juist moet eisen, dat salderen uit te breiden naar de stroom van een eigen kavel windpark of zonneweide, ergens in de regio.
Daarom is er een petitie waar iedereen een die eis op voordeel van duurzaam kan onderstrepen.

Teken hem, we hebben niets te verliezen, maar wel tot €3000 voordeel te krijgen met salderen, voor een gemiddeld huishouden

https://salderenvanstroom.petities.nl/

 

 

 

 

advertentie
advertentie