Afbeelding
Ab Donker

Het blijft spannend in het voetbal

Voetbal

WIJK BIJ DUURSTEDE / LANGBROEK Het zijn spannende tijden in de voetballerij. Niet enkel de eredivisie beleefde weer een zinderend weekend maar ook in onze eigen gemeente gebeurde er weer van alles.

In de 1e klasse C is het zeer spannend, SVL boekt een ontzettend belangrijke 2-1 zege tegen Montfoort en klimt daarmee uit de degradatie zone naar plaats 10.

Neemt het gevaar van degradatie nog niet weg, het zit in deze klasse zo dicht bij elkaar dat de nummer 9 en de nummer laatst slechts vier punten van elkander verwijderd zijn.

Dinsdag neemt SVL het op tegen Nivo Sparta de nummer vijf van de ranglijst. Een zware tegenstander enkel het feit dat er voor Nivo Sparta niets meer te halen of te verliezen valt biedt de mogelijkheid om in eigen huis wederom punten te halen.

CDW speelde 2-2 tegen het Hilversumse Victoria waar Gijs Klaassens een wereldgoal op zijn palmares mocht bijschrijven. Hij verschalkte met een schot vanaf de middellijn de keeper en zette hiermee een 2-1 op het scorebord hetgeen helaas niet voldoende bleek te zijn voor drie punten. De derde club van de gemeente Wijk bij Duurstede; SVF boekte ook weer winst en kruipt ook uit de degradatiezone. De ploeg onder leiding van Joost Kooijman laat de laatste tijd uitstekend resultaten zien en zijn ook goed op weg naar handhaving in de vierde klasse.

advertentie
advertentie