Afbeelding
Archief BDUmedia

SVL boekt mooie bekerwinst op De Merino’s

5 september 2021 om 13:50 Voetbal

VEENENDAAL Bij de bekerwedstrijd van SVL in Veenendaal tegen De Merino’s was meer te genieten als bij de voorgaande wedstrijden. De Langbroekers speelden beter samen, met meer overleg.

door Hans Jansen

De jongste debutant Bart van Lankeren speelde een hele goede wedstrijd en zette SVL na een achterstand van 1-0 al vroeg weer op gelijke hoogte 1-1. Bij SVL waren er nog steeds een aantal geblesseerden. Jens van Doorn en Bart Bruijne gaan de komende weken weer spelen. De wedstrijd eindigde in een 4-1 voor SVL en zeker gezien de tweede helft was het verdiend, De Merino’s kwamen er niet meer aan de pas. Aankomende zaterdag speelt SVL voor de beker thuis tegen VRC om 14.30 uur.

VERSLAG In de 6e minuut kwam De Merino’s door een doorloopbal op 1-0 na een kleine verdedigingfout. Maar in de 8e werd de bal op links voorgegeven door Glenn Linnebank waarop Bart van Lankeren er beheerst 1-1 van maakte. In de 11e minuut werd binnen de lijnen Ali Alkan hard onder uit gehaald maar de scheidsrechter liet doorspelen. SVL werd een geheide penalty onthouden. In de 12e minuut ging Matthijs Mocking in de fout maar het liep goed af. Daarna heeft Mocking diversen keren De Merino’s van een doelpunt afgehouden met goed keeperswerk. In de 30e minuut was er een goede kans voor Ali Alkan, die de bal helaas half miste. Voor de rust liepen Glenn Linnebank en Kevin van Leeuwen nog een lichte blessure op maar ze konden na behandeling weer doorspelen.

Na de rust kwam Walter Cremers het veld in voor Glenn Linnebank. In de 52e minuut maakte Ali Alkan beheerst 2-1 uit een voorzet van Bart van Lankeren. In de 70e minuut werd Victor van de Bor gewisseld en kwam Jurre van Droffelaar het veld in en tien minuten later kwam Timon Brandsen in het veld voor Jorrit Fiegen. In de 83e minuut maakte Ali Alkan er 3-1 van voor SVL uit een voorzet van Freek van Wijk. In de 86ste minuut werd Freek van Wijk gewisseld en kwam Mart van Rossum het veld in. In de 87e minuut kreeg SVL nog een penalty, die beheerst werd ingeschoten door Timon Brandsen. Zo werd het 4-1 voor SVL en dit was tevens de eindstand.

Opstelling SVL: Matthijs Mocking, Kevin van Leeuwen, Jeff van de Bult. Dennis van de Weerd, Rik van Leeuwen, Glenn Linnebank (Walter Cremers), Victor van de Bor (Jurre van Droffelaar), Bart van Lankeren, Jorrit Fiegen (Timon Brandsen), Ali Alkan en Freek van Wijk (Mart van Rossum).