,,We hebben allemaal gewonnen dus juichen", laat Willem (achterste rij, midden) weten als de groep poseert.
,,We hebben allemaal gewonnen dus juichen", laat Willem (achterste rij, midden) weten als de groep poseert. John Beringen

FC Utrecht bezoekt CDW

24 augustus 2021 om 08:46 Voetbal

WIJK BIJ DUURSTEDE Afgelopen maandag en dinsdag organiseerde FC Utrecht een voetbalkamp bij CDW. Het doel hiervan was tweeledig: in de eerste plaats was het om kinderen die voetballen of overwegen om dat te gaan doen een leuke tijd te bezorgen, waarbij overigens kinderen die niet aan CDW verbonden waren ook welkom waren. En in de tweede plaats was het ook opgezet om al dan niet beginnende trainers extra vaardigheden bij te brengen. 

Als klap op de vuurpijl kwam Willem Janssen, verdediger van FC Utrecht, langs voor een zogenaamde ‘meet and greet’. De kinderen mochten hem honderduit vragen stellen die hij geduldig en uitgebreid beantwoordde. Daarna moest er uiteraard ook gewerkt worden zodat de hele groep het veld op ging voor een rondje doelschieten. 

Op de vraag of Willem beginnend talent heeft bespeurd, reageert deze met een brede glimlach. ,,Nou, ik heb bij verschillende kinderen mooie staaltjes voorbij zien komen als ze bal naar het doel trapten. En talent, of aanleg als je het zo noemen wil, heeft natuurlijk ook alles te maken met motivatie en interesse. De motivatie is er zeer zeker en over interesse hebben we absoluut niet te klagen als je ziet dat het in totaal om zo’n veertig kinderen gaat. En wat ik ook heel leuk vond, was wat de kinderen allemaal vroegen. Daaruit bleek dat ze, hoe klein ze ook waren, al aardig wat afwisten van het profvoetbal. Enne... als ik zo terugkijk, is het de vraag wie van ons de meeste schik had; de groep kinderen of ik. Het was allemaal reuze gezellig en het weer was ook perfect; niet te koud en niet te warm” Hij excuseert zich omdat hij handtekeningen moet uitdelen aan de jeugdige voetballiefhebbers. 

Willem Janssen beantwoordt vragen van kinderen
advertentie
advertentie