Afbeelding
Eigen foto

Arbitrage brengt SV Austerlitz en SVF Cothen in verwarring

10 februari 2024 om 09:31 Voetbal

AUSTERLITZ Op donderdag 8 februari om 20.00 uur stond het inhaalduel van SV Austerlitz tegen SVF uit Cothen op het programma.Het werd een avond om niet snel te vergeten. Oorzaak waren de regen én de arbitrage.

Over tot de wedstrijd die voor zover (toch), zij het gedeeltelijk, gespeeld werd. Nadat voor de wedstrijd met wat hakketakken tussen de stafleden en spelers van beide teams en de leidsman van dienst over de doorgang van de wedstrijd over en weer werd gecommuniceerd, werd er om 20.18 uur, dankzij de aanwezige stille diplomatie, afgetrapt. De belijning van het veld werd in eerste instantie ondermaats bevonden door de leidsman. Er werd zelfs een telefonische hulplijn aangeboord die advies moest geven. Uiteindelijk bracht de kalk-kar van SV Austerlitz een oplossing en werd er dus om 20.18 afgetrapt. 

In het begin van de wedstrijd oogde SVF beter. Sporadisch kwam SV Austerlitz voor de goal van bezoekers. Zo zag Menno Kroon zijn kopbal in de 17e minuut gekeerd en een minuut later maakte Sem van Stijnvoort de verkeerde beslissing door zelf te schieten in plaats van de bal af te geven aan een speler die er beter voor stond. 

De eerste grote kans die SVF kreeg werd ingeluid door doelman Jelle Nauta van SV Austerlitz. Bij het uitverdedigen schoot Jelle de bal in de voeten van de linkerspits van SVF. Oog in oog met deze speler zag Jelle de inzet langs de doelpaal naast gaan.

In de 25e minuut was er een lange bal van Tim Prins van SV Austerlitz die Sem van Stijnvoort de vrije doorgang gaf naar het doel van SVF. Sem werkte beheerst de bal in het doel van SVF en de 1-0 was een feit. Een minuut later kreeg Gijs van Woudenberg van SVF het op zijn heupen. Gijs soleerde door het middenveld en defensie van SV Austerlitz alsof ze er niet stonden, maar zag zijn inzet ook naast gaan. 10 minuten later was dezelfde Gijs van Woudenberg de man van de assist van de gelijkmaker van SVF, gescoord door Wahib el Makrini. Met een 1-1 stand werd er gerust.

SV Austerlitz en de leidsman kwamen beiden geheel anders uit de kleedkamer. SV Austerlitz in de goede zin des woord en de leidsman, die in het begin voor de wedstrijd al een stempel op het geheel had gedrukt, verviel in de tweede helft onverstoord in herhaling van zijn algehele opstelling gelijk als voor het begin van de wedstijd. Na de stroeve start van de leidsman voordat de eerste helft begon trof de leidsman in de lopende en voltooide eerste helft eigenlijk geheel geen blaam. 

In de tweede helft werd door SV Austerlitz veelvuldig de counter gehanteerd. Sem van Stijnvoort en Olaf Prins waren de verdedigers van SVF keer op keer de baas, In de 52e minuut ging Sem van Stijnvoort er op rechts vandoor. De afgemeten voorzet van Sem van Stijnvoort werd op fraaie wijze afgerond door Olaf Prins en de 2-1 was daar. De overmatige nauwkeurigheid (in de volksmond pietluttigheid) van de leidsman kwam in de tweede helft tot een hoogtepunt doordat deze man de regels ineens wel erg nauw ging opvolgen. Spelers mochten bij een aftrap niet voor 1/3 deel van de schoen over de middenlijn staan (en ja we weten dat dat een regel is), spelers werden op een bepaalde manier toegesproken over zaken en futiliteiten die normaliter gewoon door kunnen gaan zonder op- of aanmerkingen. Toen ook nog SVF ging wisselen moest de wissel die er in kwam én diegene die er uit ging specifiek dat doen daar waar de zijlijn kruist met de middenlijn van het veld. Toen één van de stafleden van SVF hierover een mening had richting de leidsman kreeg deze prompt de gele kaart voorgeschoteld. 

De repliek die de leidsman kreeg na zijn constateringen her en der in de tweede helft deden hem ertoe besluiten om voortijdig te stoppen met de wedstrijd. Hij staakte de wedstrijd (naar later op papier bleek wegens de weersomstandigheden) en liep het veld af, de verbouwereerde spelers van SV Austerlitz en SVF Cothen achterlatend. Met nog een ruime 24 minuten op de klok zochten de confuse spelers van SV Austerlitz en SVF Cothen ook de kleedkamer op. 

Her verslag is van Waldo Prins.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie