Lizzy en Bo van René Sports Duurstede.
Lizzy en Bo van René Sports Duurstede. Laura Gies

Bo tweede en Lizzy derde op NK judo onder 18 jaar

2 maart 2024 om 22:15 Vechtsporten

WIJK BIJ DUURSTEDE Op zaterdag 17 februari vonden de Nederlandse kampioenschappen onder 18 jaar plaats. Lizzy en Bo van René Sports Duurstede hadden zich op 3 februari via de Districtskampioenschappen geplaatst voor de Nederlandse Kampioenschappen. ,,Bo en Lizzy zijn beide 13 jaar en dus heel knap dat ze mee konden doen aan de Nederlandse kampioenschappen onder 18 jaar want dat is een leeftijdscategorie hoger dan waarin in ze nu zitten”, zegt judotrainer Laura Gies.

,,Lizzy had een vrijlot in de eerste ronde. De twee rondes daarop won Lizzy de partijen met overtuigend judo. Door deze overwinningen stond Lizzy in de halve finale tegen een hele sterke judoka die ook 3 jaar ouder is. Ook in deze partij stond Lizzy goed te judoën en hield ze zich goed aan haar plan, maar ging de partij toch verloren. Nu stond Lizzy in herkansingsfinale om de 3e plaats. Voor deze partij ook een goed plan doorgesproken en daar hield ze zich weer goed aan en beloonde ze haar goede judo dag met een welverdiende 3e plaats en mocht ze een bronzen medaille mee naar huis nemen.”

HERPAKKEN

,,Bo zat in een poule met vier andere judoka’s. De eerste partij was tegen de favoriet. Bo stond een hele goede partij te judoën, maar uiteindelijk ging de partij helaas verloren met een wazari. Daarna moest zich even herpakken en dat deed ze heel goed. De andere drie partijen daar kunnen we kort over zijn, want die werden met gevarieerd en overtuigend judo binnen gesleept door Bo. Bo behaalde hierdoor een mooie 2e plaats en mocht een zilveren medaille mee naar huis nemen. Een hele mooie prestatie van deze meiden waar ze trots op kunnen zijn.”

advertentie
advertentie