Afbeelding
Nico de Gouw

Voorjaarscompetitie tennis verder uitgesteld; volledige competitie niet meer mogelijk

2 april 2021 om 14:21 Tennis

WIJK BIJ DUURSTEDE Tennisbond KNLTB heeft besloten om de voorjaarscompetitie 2021 verder uit te stellen tot begin juni (week 22). ,,Een volledige competitie is dan niet mogelijk, maar een competitie met minder speeldagen kan dan nog wel worden georganiseerd”, aldus de bond. Hoe die competitie er dan uit kan gaan zien, wordt de komende weken uitgedacht.

Het kabinet heeft vorige week aangekondigd dat de huidige coronamaatregelen worden verlengd tot tenminste 20 april. Tennis en padel buiten is mogelijk, maar georganiseerde wedstrijden zoals competitie tussen teams van verschillende verenigingen en toernooien zijn voorlopig nog niet toegestaan. De verlenging van de lockdown en de onzekerheid over de situatie in mei betekent dat de start van de voorjaarscompetitie 2021 begin mei, zoals de bond aanvankelijk van plan was, niet haalbaar is. 

GEEN PROMOTIE/DEGRADATIE ,,Iedereen is blij dat we nog steeds buiten kunnen tennissen en padellen, sinds half maart ook weer met z’n vieren. Toch kijken we allemaal uit naar de competitie, de wedstrijden, het teamgevoel en de gezelligheid. We doen er daarom alles aan om veilig en verantwoord binnen de geldende coronamaatregelen een competitievorm, ook al is het met minder speeldagen, te organiseren. Er wordt dan niet om promotie/degradatie gespeeld.”

TOERNOOIEN Op 13 april staat een nieuwe persconferentie van het kabinet gepland. KNLTB: ,,Daarna bekijken we de situatie, verwachtingen en mogelijkheden opnieuw. Begin mei zullen we communiceren over de mogelijke start van de competitie in week 22 en de speeldagen. Welke data het precies betreft, is nog onzeker. We realiseren ons dat hierdoor een overlap met een aantal toernooien zal plaatsvinden. We zullen samen met de toernooiorganisaties naar een passende oplossing kijken. Mocht een start begin juni toch nog niet mogelijk zijn, dan zal de voorjaarscompetitie niet plaatsvinden en zetten we in op een KNLTB Competitie in het najaar.”

,,Het blijft voor ons ook afwachten en meebewegen met de coronamaatregelen”, vervolgt de tennisbond. ,,De kans is uiteraard aanwezig dat we competitie spelen met nog 1.5 meter maatregelen en gesloten kantines, maar we hebben gezien bij de KNLTB Competitie 2020 in het najaar dat verenigingen en spelers dit veilig en verantwoord kunnen organiseren.”

De KNLTB zet hieronder nog eens op een rijtje wat de stand van zaken voor alle competities is.

Voorjaarscompetitie
De Voorjaarscompetitie start indien mogelijk in week 22 met bijvoorbeeld 3, 4 of 5 speeldagen; er wordt niet om promotie/degradatie gespeeld. Alle rechten blijven behouden voor de Voorjaarscompetitie 2022. De verkorte competitie in juni biedt ook mogelijkheden om nieuwe teams aan te melden. Een verenigingscompetitieleider (VCL) kan een nieuw team aanmelden bij de KNLTB. We kijken dan of er nog een plekje vrij is en zullen het team alsnog indelen. Wacht hier niet te lang mee, want hoe eerder een team aan ons doorgegeven wordt, des te groter de kans dat wij het nog kunnen indelen.Als teams niet willen/kunnen deelnemen aan deze competitie in juni, dan kunnen VCL’s deze teams terugtrekken. Het verzoek is om dit zo snel mogelijk door te geven, zodat hier met het indelen nog rekening mee gehouden kan worden. VCL’s kunnen terugtrekkingen doorgeven tot uiterlijk 11 april).

Zomeravondcompetitie
De Zomeravondcompetitie is ook voorlopig uitgesteld tot begin juni, daarom wordt de inschrijftermijn van deze competitie verlengd tot en met 11 april.

Tenniskids /Juniorencompetitie
De Tenniskids en Juniorencompetitie start indien mogelijk in week 22. Het streven is zoveel mogelijk speeldagen in te plannen. Mocht het zo zijn dat de Tenniskids- en Juniorencompetities eerder opgestart mogen worden, dan zullen wij daar op inspelen. Daar houden we bij het indelen al rekening mee.De verkorte competitie in juni biedt ook de mogelijkheid om nieuwe Tenniskids- en Juniorenteams aan te melden. Een VCL of functionaris Tenniskids kan teams aanmelden bij de KNLTB.

Padelcompetities
De Triple Double Padelcompetitie komt te vervallen.De inschrijftermijn voor de Padel Voorjaarscompetitie wordt verlengd tot en met 11 april. Teams die in de Triple Double Competitie zouden spelen en eventueel nieuwe teams kunnen desgewenst nog ingeschreven worden voor de Padel Voorjaarscompetitie. De speeldata voor de Voorjaarscompetitie Padel blijven voorlopig ongewijzigd; de start staat gepland op 11 juni en 5 speeldagen (poules van 6).

Tennis en padel in april/mei
In tegenstelling tot veel andere sporten hebben we het hele jaar door kunnen tennissen en padellen, en nog steeds. Dat is geweldig, immers sporten en bewegen is juist in deze coronatijd belangrijk. Nu er geen competitie is in april en mei, biedt dit ruimte voor het onderling spelen van wedstrijdjes en voor het verwelkomen van nieuwe leden met bijvoorbeeld proeflessen. Voor volwassenen is tennis en padel op dit moment met maximaal 4 personen op een baan mogelijk, zowel vrij spelen als trainen. Jeugd en jongvolwassenen t/m 26 jaar mag wel in grotere groepen spelen, trainen en onderlinge wedstrijden spelen.

Veelgestelde vragen
We kunnen ons voorstellen dat bovenstaande informatie vragen bij je oproept. Klik hier voor alle veelgestelde vragen en antwoorden over alle vragen rondom competitie, tennis, padel en het coronavirus.

advertentie
advertentie