Burgemeester Meerts verricht de opening met voorzitter Loet Skowronek.
Burgemeester Meerts verricht de opening met voorzitter Loet Skowronek. John Beringen

Padelbanen bij tennisvereniging ‘Uitwijk’ officieel geopend

11 september 2023 om 11:45 Sport

WIJK BIJ DUURSTEDE Sinds afgelopen zondag is tennisvereniging ‘Uitwijk’ vier padelbanen rijker. Burgemeester Iris Meerts verrichte de officiële opening door het lint door te knippen en persoonlijk de allereerste padelwedstrijd te spelen op een van de nieuwe banen. 

door John Beringen

In haar toespraak complimenteert Meerts de tennisvereniging vanwege de manier waarop deze de padelbanen wist te realiseren en voor het vele werk dat daarvoor is verzet. ,,Padel is een sport die inmiddels heel populair is geworden; een goede zaak want bewegen is zo belangrijk”, laat ze weten. ,,Een mogelijkheid voor de uitbreiding bestond uit het kappen van bomen; maar daar was niemand een voorstander van. Zodoende besloot de vereniging om twee tennisbanen op te offeren voor de aanleg van de vier padelbanen.” 

WACHTLIJST

Nadat ze het lint had doorgeknipt, betrad ze een van de padelbanen om deel te nemen aan een korte wedstrijd. Voorzitter Loet Skowronek laat aansluitend weten dat de belangstelling voor padel alle verwachtingen overtrof. ,,We wisten dat liefhebbers van deze sport uitweken naar andere padelbanen elders. Er was ook veel vraag naar. Nu we zelf padelbanen hebben, kregen we dusdanig veel aanmeldingen dat we nu al een wachtlijst hebben van 25 personen. Het is ook een laagdrempelige sport. En om deze sport extra te promoten mogen jeugdige tennissers binnen hun tennis-lidmaatschap gratis padellen.”

RACKET- EN BALSPORT

Padel is een racket- en balsport, die gespeeld wordt in een omsloten veld, of kooi. Het wordt voornamelijk met vier spelers gespeeld, waarbij een bal, gelijkend op een tennisbal, met een racket over een net gespeeld dient te worden. Het lijkt een mix van tennis en squash. Het speelveld is ongeveer 25% kleiner dan een tennisveld. Bij padel moet de bal over het net op de speelhelft van de tegenstander(s) geslagen worden, zonder dat de bal eerst een van de wanden raakt. Het doel is om de tegenstander(s) te beletten de bal terug te slaan. De bal blijft echter in het spel als deze eerst de grond raakt en nadien een van de wanden. Dit zorgt voor langere rally’s.

Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie