Clubkampioenschap Fabian
Clubkampioenschap Fabian BC Ricochet

Clubkampioenschappen 2023 bij BadmintonClub Ricochet

8 juni 2023 om 21:08 Sport Deel je nieuws

WIJK BIJ DUURSTEDE De badmintonsport was afgelopen weken in het nieuws door een nieuwe, revolutionaire, Deense service - die prompt verboden werd omdat hij onmogelijk te retourneren is! - en een Aziatische recordrally in de damesdubbel van meer dan 3 minuten, waarna de speelsters uitgeput op de grond neerstortten.


Maar ook lokaal viel er op badmintongebied weer genoeg te beleven: BadmintonClub Ricochet organiseerde, zoals gebruikelijk, in mei, weer haar clubkampioenschappen. De voorrondes voor de single stonden gepland op de reguliere speelavonden in de voorafgaande weken en, dit jaar voor het eerst, ook de finale. Hierdoor konden alle deelnemers zich op de finaledag concentreren op de dubbels (‘s ochtends) en mixen (‘s middags). Na de prijsuitreiking was weer de gezellige barbecue de afsluiting van de (ont)spannende dag.

Omdat er diverse categorieën waren, zijn er ook nu weer winnaars die nog niet eens zo heel lang spelen. Fabian sleepte in 3 spelsoorten de hoofdprijs in de wacht, maar jeugdlid Kasper debuteerde bij de senioren met winst in de mix-C-klasse.

Heren enkel A-klasse

1. Fabian

2. Dennis

Heren-Dubbel A-klasse

1. Christiaan-Fabian

2. Tjalle-Ferry

Heren-Dubbel B-klasse

1. Ed-Robert

2. Ruud-Eric

Dames-Dubbel A-klasse

1. Claudia-Ingrid

2. Suzan-Martina

C-klasse

1. Remco-Jan-Paul

2. Marcel-Thea

Gemengd-Dubbel A-klasse

1. Fabian-Ingrid

2. Dennis-Suzan

3. Tjalle-Martina

Gemengd-Dubbel B-klasse

1. Ed-Mascha

2. Sandra-Robert

Gemengd-Dubbel C-klasse

1. Kasper-Marianne

2. Remco-Jan-Jessica

Kom ook zelf eens de snelste racketsport ter wereld proberen; dat kan in juni nog op de beide speelavonden, op woensdag en vrijdag, in de sporthal. In de maanden juli en augustus is er weer zomerbadminton: dan kun je voor € 2,50 per woensdagavond (19.30 - 21.30 uur) komen spelen. Je hoeft trouwens niet niet eens een racket mee te nemen als je het zelf een keer wilt proberen: dat kun je van de club lenen.

BadmintonClub Ricochet bestaat al meer dan 50 jaar. In het najaar starten opnieuw Probeerbadminton-lessen speciaal voor mensen die willen kennismaken met de sport en de basistechnieken en - vaardigheden onder de knie willen krijgen. Ook kinderen zijn natuurlijk welkom; je kunt vanaf 4 jaar al kennismaken met de sport.

Meer informatie of aanmelden: secretariaat@bc-ricochet.nl, Agnes van de Water, voor volwassenen, of jeugd@bc-ricochet.nl, Albert van Kuijk, 06-55088967.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie