Puck Bernard en Noa van den Berg werden Nederlands Kampioen Padel onder de 18 jaar
Puck Bernard en Noa van den Berg werden Nederlands Kampioen Padel onder de 18 jaar Luc Bernard

Puck Bernard uit Cothen opnieuw Nederlands Kampioen Padel onder 18

31 maart 2023 om 12:18 Sport

COTHEN Van 18 tot 26 maart stond het NK padel op de planning in de IJsselhallen in Zwolle. De Cothense Puck Bernard deed samen met haar partner Noa van den Berg mee aan het spektakelstuk.

De 17-jarige Cothenaar traint bij de padel bond en sportclub Houten, hier traint ze wel vijf keer in de week. Samen zitten Noa en Puck ook in de selectie van het Nederlands jeugdteam. Beide hebben tijdens het laatste EK laten zien dat ze goed op elkaar ingespeeld zijn. Tijdens het EK werd Nederland 5e.

Dit jaar stond Puck ingeschreven bij het NK padel voor volwassenen en bij het NK padel onder 18 jaar. Helaas waren Dido Blonk en Stephanie Gomperts te sterk met 4-6 2-6 in de laatste 8 bij het toernooi voor de volwassenen.

Bij de categorie onder 18 wisten de Cothense en de Ypenburgse wel de finale te bereiken. Hun tegenstanders waren Fleur Bogaart en Kyra Heemstede, die overigens beide ook in de selectie van het Nederlands jeugdteam zitten. Op papier zou het een spannende wedstrijd kunnen worden. Dat was ook te zien in de wedstrijd. De eerste set werd met 4-6 verloren. Gelukkig konden Noa en Puck zich herpakken en de tweede en derde set werd gewonnen met 7-5 & 6-3. Zo konden zij zich kronen tot Nederlands kampioen padel onder 18!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie