SVL – Brederodes 5 – 4

5 juni 2018 om 12:40 Sport/sport

LANGBROEK De eerste nacompetitiewedstrijd die SVL zaterdag speelde tegen Brederodes uit Vianen was er één met veel gezichten, waarvan slordigheden en zenuwen de hoofdrol hadden.

Door het knock-outsysteem rust er automatisch voor beide ploegen erg veel druk op en dat zorgde niet voor mooi en verzorgd voetbal. De spanning daarentegen zorgde voor een boeiende middag.

SVL begon goed aan de wedstrijd en al in de 3e minuut zette Selçuk Albayrak een voorzet om in een doelpunt. 1 – 0! Wat een beauty van een goal!! Zes minuten later had het maar zo 2 – 0 kunnen worden toen Rob van Eem net niet raak kopte, maar twee minuten daarna werd het door zijn broer Alex van Eem toch 2 – 0 door weer een schoonheid van een doelpunt. Misschien hebben de SVL-spelers toen gedacht: 'kat in 't bakkie' ,want er werd vanaf toen slordig gespeeld met veel balverlies. Niet dat het spel van Brederodes veel beter was, maar zij kregen wel meer vat op het spel door veel brutaler te voetballen en het lukte hen daardoor om in de 31e minuut op 2 – 1 te komen en in de 32e minuut zelfs bijna op 2 – 2. Bij SVL werd er in de rust niet gewisseld.

Het werd toch 2 – 2 in de 56e minuut; uit een hoekschop werd binnen gekopt. De angst voor verlies ging kennelijk parten spelen bij de Langbroekers want er kwam maar moeizaam iets constructiefs tot stand. Men probeerde het wel en het lukte Mitchel de Vaal bijna in de 58e minuut en Alex bijna in de 59e en de 66e minuut. Ook Selçuk was er weer dichtbij. En als je zelf geen doelpunten maakt doet je tegenstander het. In de 74e minuut werd het 2 – 3. Even daarna verliet Robin Janssen het veld en kwam Martijn Verkerk erin, meer aanvallend spel dus. De hoop om door te gaan in deze nacompetitie slonk tot een minimum, maar vier minuten later schoot Selçuk nog een keer raak en de opluchting was overal duidelijk te horen. We leefden nog. 79e minuut: Mitchel ging naar de kant, Danny Kuijer verving hem. Er moest een winnaar komen en toen na negentig minuten de stand 3 – 3 was, ging er dus verlengd worden. Toen de verlenging acht minuten aan de gang was trapte Alex van Eem, weer tot opluchting van iedereen de 4 – 3 binnen. Even daarna was het bijna weer gelijk, maar tot vreugde van alles wat SVL heet kopte de Vianer naast. In de 11e minuut van de verlenging kreeg Brederodes een strafschop omdat de scheids vond dat onze keeper een tegenstander omver had gelopen. (volgens anderen (ons) was het andersom.) Maar het werd wel 4 – 4. In de tweede minuut van de tweede verlenging wist Selçuk Albayrak SVL weer op voorsprong te schieten en daarna heeft SVL alles en iedereen in stelling gebracht om die stand over het einde te tillen. En dat is gelukt! We gaan door!!

De elf: Geert-Willem Merkens – Robin Janssen (Martijn Verkerk) – Rik van Leeuwen (Kevin van Leeuwen) – Bastin Hofman – Roben Schenk – Rob van Eem – Walter Cremers – Alex van Eem – Willem Baaij, Mitchel de Vaal ( Danny Kuier) – Willem Baaij.

Volgende zaterdag: SVL – Roda Boys (Bommelerwaard)    Aanvang 15.00 uur