Walking Footbal bij SVL.

Sport/sport Deel je nieuws

SVL voetbal heeft  zich ten doel gesteld om ouderen te stimuleren om (meer) te gaan bewegen. Walking Football is daarbij een ideale vorm. 50-plussers bewegen, komen bij elkaar, drinken gezamenlijk een kop koffie en leren nieuwe mensen kennen

SVL heeft zich daarom aangesloten bij het initiatief van CDW en SVF welke in juni 2018 is gestart.

Pieter Barte en Kees Mocking zijn de initiatief nemers van de “oldstars”

Inmiddels zijn er 16 deelnemers aan het walking footbal. Iedere week, op donderdag middag vanaf 13.00 uur, wordt er effe lekker gebald onder leiding van Pieter Barte. Pieter is daarnaast ook hersteltrainer, zodat de walking footballers ook fysiek goed begeleidt worden. Het spelletje wordt als steeds leuker ervaren, waarbij je ook nog behoorlijk aan je conditie werkt. Maar zeker net zo belangrijk is het sociale aspect wat om de hoek komt kijken. Effe genieten van de “kleedkamerpraat”, daarna lekker bezig zijn  op het veld, om dan ná de training elkaar op de hoogte brengen van het laatste nieuws: dat maakt het gewoon een leuk en boeiend evenement.

Walking footbal is een welkome extra loot voor de clubs binnen onze gemeente.  Een spelvorm voor al diegenen die niet meer helemaal mee kunnen met het “gewone” voetbal, of “tobben” met fysieke problemen. Maar ook een leuk spel voor als je nog nooit een bal aangeraakt hebt. Je wordt gewoon “meegenomen” door diegenen die al een balletje kunnen trappen en zo is het leuk voor alle deelnemers. “Een leven lang voetballen” is het devies en op deze manier lukt dat uitstekend.

Inmiddels wordt er ook deelgenomen aan toernooien in de regio waarbij bewegen, het ontmoeten en gezelligheid een belangrijke rol spelen.

 

Voor informatie:

 Gerhard Roeterd

Voorzitter SVL-Voetbal.

Voorzitter@svl-voetbal.nl

06-52364449

advertentie
advertentie