.
. .

Voedselbank Kromme Rijn houdt inzamelactie bij AH Steenstraat

Sport/sport Deel je nieuws

Op zaterdag 16 februari a.s. houdt de Voedselbank Kromme Rijn een inzamelactie bij Albert Heijn op de Steenstraat in Wijk bij Duurstede. Tussen 10.00 en 16.00 uur wordt door een aantal vrijwilligers aan iedere klant gevraagd om wat extra artikelen te kopen, die vervolgens gedoneerd worden aan de Voedselbank. Om te bepalen om welke producten het gaat, worden er aan de klanten een lijstje verstrekt, waarop exact aangegeven staat aan welke artikelen de Voedselbank dringend behoefte heeft.

Hoewel het economisch beter lijkt te gaan, is er helaas een grote groep mensen, die van de Voedselbank gebruik moet maken.  Door bijvoorbeeld faillissement van het bedrijf waar zij werkten, raken nog steeds mensen werkeloos en komen niet meer aan de slag. Landelijk zijn er momenteel ruim 135.000 personen die op de hulp van de Voedselbank zijn aangewezen. In de Kromme Rijn streek is het aantal personen, die afhankelijk zijn van de Voedselbank, afgelopen maanden helaas erg gestegen naar ruim 140.

 

In onze regio zijn ruim 50 vrijwilligers actief om ervoor te zorgen dat er iedere week voedselpakketten leverbaar zijn voor de klanten van de Voedselbank. Ook op het landelijk hoofdkantoor van de Voedselbank, gevestigd in Houten, werken trouwens uitsluitend vrijwilligers.

 

De Voedselbank Kromme Rijn is afhankelijk van haar vrijwilligers, leveranciers die gratis producten leveren én van de steun van de bevolking. Daarom organiseert de Voedselbank dit soort  acties, omdat de voorraad van bepaalde producten nog al eens tekort schiet. Dit geldt met name voor langer houdbare artikelen.

 

advertentie
advertentie