3e van Links, Mervyn
3e van Links, Mervyn B.maijer

Wijkse Karateka 3e op Nederlands Kampioenschap Kata.

Sport/sport Deel je nieuws

Wijk bij Duurstede, 3 februari 2019,

 

Wijkse Karateka 3e op Nederlands Kampioenschap Kata.

 

Op zondag 3 februari 2019 hebben de leden van Karateschool Shiai-jo mee gedaan aan het Nederlands kampioenschap KATA te Spijkenisse.

Shiai-Jo was met 8-tal deelnemers sterk vertegenwoordigd in een groot deelnemersveld, verdeeld in diverse categorieën;

Voor Shiai-jo streden de volgende leden mee!

Bij de pupillen, Anaïs, Elise, Anne, en Mayssa. Bij de Junioren; Esmeé, Rick en Jade. Bij de volwassenen kwam Mervyn uit voor sportschool Shiai-Jo.

 

Kata is een verplichte figuur in het karate. Het is te vergelijken met kunstschaatsen of wedstrijddansen. Bij de kata's is er een figuur van minimaal 20 standen (stappen) in een gevechtsvorm, waarin men diverse stoten, weringen en schoptechnieken moet laten zien.
Hierbij is de houding en techniek van de individuele karateka van zeer groot belang.
Een fout van bijvoorbeeld de vuist, de hand of een verkeerde stand van de voet, geeft strafpunten.

 

Er werd in 5 categorieën gestreden, elke categorie staat voor een bandkleur en de categorieën waren onderverdeeld in leeftijden Pupilen (tot 11 jaar) en Junioren (van 11 tot 16 jaar), volwassenen (vanaf 17 jaar) en groepskata.

Men begon de wedstrijd met een verplichte kata, deze keuze wordt uit een willekeurige enveloppe getrokken. Gevolgd door een vrije kata, men kan dan zelf een kata kiezen, de punten die behaald werden met beide kata's gaven indien hoog genoeg een ticket voor de finaleronde. De beste 5 van iedere poule moesten nog een vrije kata lopen die niet hetzelfde mag zijn als de eerste kata.

 

 

Dit jaar zat het de Pupillen en Junioren van Shiai-Jo niet mee, het deelnemersveld was te sterk, waardoor zij buiten de prijzen vielen.

In de categorie volwassenen is Mervyn 3ste geworden, in een zeer sterk deelnemersveld.

 

De leden van Shiai-Jo kunnen terugkijken op een geslaagd en vermoeiend NK Kata.

 

Mocht u ook willen ervaren wat karate is, dan bent u welkom! Kijk voor meer info op www.shiai-jo.nl of volg ons op Facebook.

Deelnemers Shiai-Jo
advertentie
advertentie