Kinderboekenweek 2018
Kinderboekenweek 2018 de Bibliotheek Z-O-U-T

#BoekZoektVriend! Kinderboekenweek 2018

21 september 2018 om 08:53 Sport/sport Deel je nieuws

De dagen worden korter, tijd om weer lekker te gaan lezen. Niet voor niets is elk jaar in oktober de Kinderboekenweek gepland. Kinderboeken over vriendschap staan centraal in de Kinderboekenweek 2018, die loopt van woensdag 3 oktober tot en met zondag 14 oktober. Het motto bij het thema Vriendschap is Kom erbij! De Bibliotheek Z-O-U-T sluit aan met allerlei activiteiten onder de noemer #BZV: Boek zoekt vriend. Voor de kinderen van vier tot en met zeven jaar wordt in de Bibliotheek Z-O-U-T vestiging Maarn (03 okt 14:30 uur), Leersum (10 & 19 okt 15:30 uur) en Amerongen 10 okt 15:00 uur) interactief voorgelezen waarbij de kinderen kennis maken met vriendenclubjes, het gevoel er niet én wel bij te horen en vrienden worden met het boek. Allemaal aan de hand van het prentenboek ‘Mag ik meedoen?’ van John Kelly & Steph Laberis. Kinderen vanaf 8 jaar kunnen in de Bibliotheek, samen met hun vrienden, een speciale vriendschapstest doen. Ze ontdekken bij welk van de vijf vriendenteams ze horen: Alles Willen Weten, Fantastische Fantasie, L.O.L., Spanning en Sensatie of Matties & BFF’s. Altijd goed om te weten... ls er tijd over is, dan kan er nog gewerkt worden aan een vriendenboekje. Uiteraard is in alle vestigingen van de Bibliotheek Z-O-U-T de Kinderboeken-Doe-Krant gratis af te halen. Deze krant staat boordevol boekennieuws, leuke weetjes, testjes enzovoorts. Meer dan de moeite waard om af te komen halen.

Als Bibliotheek Z-O-U-T zijn wij er bijzonder trost op dat de schrijver Jozua Douglas van het Kinderboekenweekgeschenk Eilandenruzie uit onze regio komt, namelijk uit Wijk bij Duurstede. En helemaal vereerd zijn we ermee dat Jozua Douglas de Kinderboekenweek aftrapt met een speciaal Kinderboekenweekprogramma voor de groepen 5 van enkele basisscholen uit de gemeente Wijk bij Duurstede.

Vanuit de Cultuurhuizen Heuvelrug zijn er een tweetal voorstellingen geprogrammeerd met vriendschap als thema. Zaterdag 6 oktober vanaf 15:00 uur speelt Ruth Bakker in Maarn een jeugdvoorstelling genaamd ‘De club van Loet’ waarbij Loet op zoek is naar een nieuw vriendje. Maar hoe vind je die? Ruth Bakker speelt op haar (eigen)wijze, interactieve en muzikale manier het nieuwsgierige meisje Loet. Gebaseerd op het boek 'Mag ik meedoen?' van John Kelly en Steph Laberis. En op woensdag 24 oktober om 15:00 uur geeft Geert-Jan Roebers een minicollege zoals die van Freek Vonk over ‘Vriendschappen in het dierenrijk’ in De Binder te Leersum. Kaarten voor beide voorstellingen zijn te koop via de Bibliotheek Z-O-U-T op website www.bibliotheekzout.nl/theater.

Al met al een bomvol programma om kinderen enthousiast te maken én houden voor lezen en boeken. Als vrienden voor het leven. Kijk voor alle activiteiten op www.bibliotheekzout.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie