Deelnemers Zonnebloem regiovakantie 2018
Deelnemers Zonnebloem regiovakantie 2018 Zonnebloem

Geslaagde vakantieweek Zonnebloem Regio Rijn en Heuvel

10 september 2018 om 14:27 Sport/sport Deel je nieuws

In de week van 3 t/m 8 september heeft de Zonnebloem Regio Rijn en Heuvel een vakantie georganiseerd in Zorghotel het Nieuw Hydepark in Doorn voor 45 deelnemers met een lichamelijke beperking. Voor deze vakantie waren de hele week 30 vrijwilligers beschikbaar, en bij diverse uitstapjes nog eens 15 vrijwilligers. 

Het programma bood een breed scala aan aktiviteiten en uitstapjes waaronder winkelen, een bezoek aan een dierenpark, een oldtimer rit, tripjes met koetsjes, optreden van een shantykoor, bingo, zwemmen, een roofvogel demonstratie, en een beautydag. Daarnaast kozen deelnemers zelf aktiviteiten. Zo werden o.a. de zandsculpturen bezocht en werden er pannenkoeken gegeten. Een 84 jarige deelneemster vertelt: “ Ik ga voor de eerste keer mee, en het bevalt me prima! Je kunt kiezen uit de verschillende aangeboden aktiviteiten, en je kunt zelf ook een aktiviteit kiezen, dus kun je je dag zelf indelen. En alles wordt geregeld, dank zij de inzet van de vrijwilligers. Vroeger ging ik graag op de fiets naar een kledingzaak om te snuffelen. Nu is dat lastig te organiseren, omdat ik met een rollator loop en soms van de rolstoel gebruik maak. Ik vond het heerlijk dat ik in de gelegenheid was om te winkelen. Het was geweldig, maar ook vermoeiend. Maar ik ben erg blij dat ik mee geweest ben ”. 

Het was een zeer geslaagde vakantieweek mede dank zij de inzet en toewijding van de vrijwilligers! Wil jij ook vrijwilliger worden? Meld je dan aan op www.zonnebloem.nl/rijn-en-heuvel.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie