De Tripletten kampioenen 2024
De Tripletten kampioenen 2024 Foto Dirk van der Leer

Team Gerrits Tripletten kampioen JBC Mazijk de Petanque

31 maart 2024 om 17:19 Sport Deel je nieuws

Bij jeu de boules club Mazijk de Petanque konden de leden afgelopen zaterdag strijden voor de titel “Tripletten kampioen 2024”.

We kennen Jeu de Boules, ofwel petanque, als een sport waarbij twee tegen twee wordt gespeeld Er is echter ook een variant waarbij de tegen elkaar spelende teams uit drie personen bestaan en dat noemen we tripletten.

Omdat er nooit meer dan 12 ballen in het spel mogen zijn, heeft elke speler in een triplette twee ballen om mee te spelen, in plaats van de drie ballen die bij een doubletten gebruikelijk zijn. Dit wordt door veel spelers als een handicap ervaren en het spelen van een triplette is dan ook niet altijd even populair.

Desondanks hadden er zich 8 teams aangemeld die de uitdaging aangingen. Het weer zat nog niet echt mee, dus er werd binnen in onze hal gespeeld. Gespeeld werd volgens het systeem waarbij de winnaars uit de eerste ronde in de tweede ronde tegen elkaar speelden en de verliezers tegen de verliezers. Dit werd in de derde ronde herhaald.

Uiteindelijk werd de strijd beslecht in een finale tussen het team bestaande uit, Bert Gerrits, Tiny Pettinga en Liebeth Bode en het team Met Corrie van Willigenburg, Desiree van Tuyl en Dirk van der Leer.

Het team van Bert Gerrits won uiteindelijk met 13-06, Het team van Corrie van Willigenburg werd derde, omdat het team van Cor en Inge Hagenaars en Trudy den Heijer met een beter punten saldo als tweede eindigden.   

advertentie
advertentie