Hoge energierekening plaatst veel sportverenigingen in onze regio in een vervelende spagaat; wel of niet doorberekenen aan de sporter?

11 november 2022 om 07:55 Overig Ali van Vemde
De hele sporthal op Mariënhoeve is sinds de herfstvakantie voorzien van led verlichting.
De hele sporthal op Mariënhoeve is sinds de herfstvakantie voorzien van led verlichting.

REGIO Sportverenigingen in onze regio zitten met de hoge energiekosten in hun maag. Gestegen kosten moeten opgevangen worden met hogere contributie, die voor sommige gezinnen lastiger op te brengen is, wat weer leden kan gaan kosten. Ook worden aan de ene kant duurzaamheidsmaatregelen genomen, terwijl grotere investeringen juist op de lange baan geschoven worden.

door Agnes Corbeij

Sportverenigingen hebben vaak hoge energierekeningen, door de verlichting, verwarming en douches. Zonnepanelen dekken maar een deel van de lasten, omdat de verlichting vaak in de avond nodig is, als de zon niet schijnt. Veel sportverenigingen hebben nu nog een vast contract, maar zien een hele hoge rekening aankomen voor komend jaar. 

ZES KEER ZO HO..

Mis niks, lees alles van Wijk bij Duurstede


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Wijk bij Duurstede en omliggende plaatsen met Wijks Nieuws. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Wijks Nieuws lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Wijk bij Duurstede.

PREMIUM
Afbeelding
Overig Steeds meer gemeenten harken grof parkeergeld binnen
PREMIUM
Afbeelding
Kunst Marijn Claes uit Houten speelt in een topstuk met een sterrencast in Theater Aan de Slinger
PREMIUM
Afbeelding
Achtergrond Jacco Merkens uit Werkhoven wil zijn fruitteeltbedrijf niet meer laten groeien, maar kwalitatief klaarmaken voor de toekomst
PREMIUM
Afbeelding
Overig Sint rijdt ook in Wijk stilletjes aan heel wat huisjes voorbij
PREMIUM
Afbeelding
Historie Landgoederen en kastelen, het tweede deel van magazine De Kromme Rijn vertelt
PREMIUM
Afbeelding
Mensen Dominee Arie Huijser: ‘Dood van Maarten sloeg een gat in mijn hart’