Sportsocioloog: ‘Nederland heeft een sterke sportverenigingscultuur’ - Wijks Nieuws | Nieuws uit de regio Wijk bij Duurstede

Sportsocioloog: ‘Nederland heeft een sterke sportverenigingscultuur’

23 jul, 07:53 Overig
ANP
Hockey is in Wijk bij Duurstede bovengemiddeld populair
Hockey is in Wijk bij Duurstede bovengemiddeld populair

WIJK BIJ DUURSTEDE De Olympische Spelen in Tokio staan voor de deur. Zonder publiek, maar achter de buis kan er vooralsnog gezellig met een groepje gekeken worden. Na lange tijd mag dit ook weer met het team in de sportkantine. ,,De sociale functie van de sportvereniging is belangrijk.” 

“Een sportvereniging heeft een verbindend karakter”, vertelt sportsocioloog Remco Hoekman. Volgens hem wordt de waarde van de sportvereniging onderkent nu ook de sportkantines weer open mogen zijn. Voorheen zaten de sportkantines als gevolg van de coronamaatregelen lange tijd dicht. “Het is een waardevolle plek die verschillende mensen bij elkaar brengt en waar vriendschappen ontstaan. Waar in het verleden de kerk voor verbintenis in een gemeenschap zorgde, is dat tegenwoordig de sportclub. Het is onderdeel van de sociale structuur van het leven van mensen. Als naar de sportclub gaan niet meer kan en daar geen koffie of biertje meer samen kan worden gedronken, dan wordt dat gemist.”

Mis niks, lees alles van Wijk bij Duurstede


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Wijk bij Duurstede en omliggende plaatsen met Wijks Nieuws. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Wijks Nieuws lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Wijk bij Duurstede.

PREMIUM
Afbeelding
Kunst Lang Leve Kunst van het Wijks Atelier; kennismaken met verschillende vormen van kunst in Wijk bij Duurstede
PREMIUM
Afbeelding
Historie De Kromme Rijn vertelt; een zeldzaam goed bewaard gebleven cultuurlandschap
PREMIUM
Afbeelding
Overig Op pad met de gids: Wijk bij Duurstede heeft zo’n rijke geschiedenis
PREMIUM
Afbeelding
Overig Deskundigen: let op elkaar om kans op verdrinking te verkleinen
PREMIUM
Afbeelding
Overig Stichting Wijkse Projekten: Mauthausen
PREMIUM
Afbeelding
Historie De Kromme Rijn vertelt; Langbroek, het moeras getemd