Sikko Moltmaker uit Houten gaat voor de 52e keer naar de TT in Assen

25 jun, 08:00 Overig
Agnes Corbeij
Sikko Moltmaker op zijn 'oogappel', de Ducati 916 uit 1994.
Sikko Moltmaker op zijn 'oogappel', de Ducati 916 uit 1994.

HOUTEN/ASSEN Vandaag gaat de 90e editie van de TT in Assen van start. Sikko Moltmaker (73) uit Houten is er voor de 52e keer bij. Zelf heeft hij drie motoren, rijdt hij geregeld zijn rondjes door de regio en vorig jaar reed hij zelf nog op het circuit in Assen rond. 

Sikko Moltmaker komt oorspronkelijk uit Noordlaren in Groningen en kwam in 1970 naar Utrecht om te werken op de afdeling diergeneeskunde van de Universiteit in Utrecht. Hij werkte daar tot aan zijn pensioen, 43 jaar, als dierverzorger en operatieassistent. Sinds 1974 woont hij met zijn vrouw in Houten. Samen kregen zij twee dochters. 

RONDJES OVER DE UITHOF In de jaren zeventig kreeg Sikko zijn eerste motor. ,,Iemand die op de afdeling parasieten werkte had een 125 cc staan, ik kreeg er een willempie helm bij.” Sikko vroeg een oefenvergunning aan, hij had nog geen motorrijbewijs. ,,Samen met die collega ging ik dan ‘s avonds naar de Uithof. We zetten de deuren van de grote gebouwen open en reden rondjes door de ..

Mis niks, lees alles van Wijk bij Duurstede


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Wijk bij Duurstede en omliggende plaatsen met Wijks Nieuws. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Wijks Nieuws lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Wijk bij Duurstede.

PREMIUM
Afbeelding
Verkeer en vervoer Bloemen graffiti fleurt fietstunnel Cothen op
PREMIUM
Afbeelding
Achtergrond Markering wandeltocht Santiago de Compostella Utrecht-Wijk bij Duurstede
PREMIUM
Afbeelding
Natuur en milieu Werkgroep Kromme Rijn-corridor presenteert landschapsvisie voor buitengebied tussen Utrecht, Bunnik, Zeist, Driebergen en De Bilt
PREMIUM
Afbeelding
Overig Overlast door verwarde personen groeit ook in provincie Utrecht
PREMIUM
Afbeelding
Achtergrond Natuurorganisaties eisen verhoging waterpeil Overlangbroek en Kolland, desnoods via de rechter
PREMIUM
Afbeelding
Natuur en milieu 1542 handtekeningen tegen zonneveld aan de Kapelleweg in Cothen, met reactie van wethouder Kosterman