Wat een prestatie!
Wat een prestatie! Niels van Ekeren

Challenge '100 van Amerongen' voltooid

11 mei 2020 om 19:05 Corona

WIJK BIJ DUURSTEDE Op 9 mei was het dan zover, de challenge ´De 100 van Amerongen´ werd aangegaan door de 20 jarige wielrenner Niels van Ekeren van het semi prof team VolkerWessels-Merckx cycling team. Dit deed hij om geld op te halen voor de regionale horeca van en rondom Wijk bij Duurstede. Het doel was om binnen 9 uur de challenge van 252 km en 5500 hoogtemeters te overwinnen.

Om 8 uur vertrok Niels voor zijn eerste keer de Amerongse berg. Al snel bleek dat hij ruim boven schema reed met een gemiddelde snelheid van 33,3 km/h na 50 keer omhoog te zijn gereden. Ondertussen waren er verschillende mensen gekomen om hem de berg op te schreeuwen, ook de horecaondernemers waren van de partij om hem te steunen in zijn strijd.

Na ruim 7 uur en 59 minuten wist van Ekeren ook de laatste keer de Amerongse berg te overwinnen. Van Ekeren: ,,Het was toch zwaarder dan ik had verwacht, maar ik wist waar ik het voor deed en ben nooit van plan geweest om eerder af te stappen dan de 100e keer omhoog."

Van Ekeren heeft met deze actie inmiddels al € 6400,- opgehaald, wil jij de regionale horeca nou ook steunen? Doneren kan nog steeds via: https://www.doneeractie.nl/challenge-39-de-100-van-amerongen-39/-43371

De horeca is blij met de actie van Niels
advertentie
advertentie