Houtenaar Thomas van Vliet (11) is semi-professioneel karter

1 sep, 08:00 video Autosport
Johan van Vliet
Thomas bij zijn eigen Lenzo Kart
Thomas bij zijn eigen Lenzo Kart

HOUTEN Op zijn vierde zat Thomas voor het eerst in een kart. ,,Ik hou heel erg van auto’s en zag op YouTube een karter. Dat wilde ik ook.” Met zijn vader reed Thomas naar Lelystad, waar hij twee lessen kreeg. ,,Daarna ben ik gestopt, ik was er eigenlijk te jong voor.” 

Toch kwam de sport opnieuw op zijn pad. ,,Toen ik 9 was ben ik weer gaan karten in Lelystad.” Twee of drie keer per week reed Thomas met zijn vader naar de kartschool van Kartcentrum Lelystad om de sport echt te leren. Hij leende een kart van de kartschool, net als het pak, de helm en de nekband. Dit keer liet de sport hem niet meer los.

THEORIE Thomas deed ook een theorie-examen. ,,Dat ging bijvoorbeeld over de betekenis van de verschillende vlaggen. Als ze met een gele vlag zwaaien moet iedereen langzaam gaan rijden, bijvoorbeeld omdat er iemand dwars op de baan staat. Als je de blauwe vlag ziet, moet je even inhouden, omdat er een snellere kart wil inhalen.”

Mis niks, lees alles van Wijk bij Duurstede


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Wijk bij Duurstede en omliggende plaatsen met Wijks Nieuws. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Wijks Nieuws lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Wijk bij Duurstede.

PREMIUM
Afbeelding
Achtergrond Ron Grillet van MIRO in Houten: ‘Ik zou het weer precies zo doen’
PREMIUM
Afbeelding
Economie Personeel in Wijk niet te vinden, maar toch duizenden werklozen: hoe dan?
PREMIUM
Afbeelding
Verkeer en vervoer Bloemen graffiti fleurt fietstunnel Cothen op
PREMIUM
Afbeelding
Achtergrond Markering wandeltocht Santiago de Compostella Utrecht-Wijk bij Duurstede
PREMIUM
Afbeelding
Natuur en milieu Werkgroep Kromme Rijn-corridor presenteert landschapsvisie voor buitengebied tussen Utrecht, Bunnik, Zeist, Driebergen en De Bilt
PREMIUM
Afbeelding
Overig Overlast door verwarde personen groeit ook in provincie Utrecht