Singer-songwriter Adriaan Dorresteijn samen met Constantia
Singer-songwriter Adriaan Dorresteijn samen met Constantia Rob van der Griend

Constantia Werkhoven trapt jubileumjaar (115 jaar) af met Nieuwjaarsconcert

12 januari 2023 om 12:12 Muziek

WERKHOVEN ,,Wat was het mooi om afgelopen zondag 8 januari weer ons Nieuwjaarsconcert te kunnen presenteren”, aldus Constantia. Een volgepakt Wapen van Werkhoven genot zichtbaar van de soms verrassende wendingen in het programma die het saxofoonkwartet, de percussiegroep en het fanfareorkest van Muziekvereniging Constantia uit Werkhoven ten gehore brachten. 

De première van De Fanfare was tevens het startsein van Constantia’s jubileumjaar. De muziekvereniging bestaat dit jaar 115 jaar en is daarmee nog altijd de oudste vereniging in de gemeente Bunnik.

De Fanfare is geschreven door singer-songwriter Adriaan Dorresteijn. Constantia’s dirigent Leon Vliex heeft er vervolgens een fanfare arrangement bij geschreven. Adriaan is oud Werkhovenaar en woont tegenwoordig in Utrecht. Het lied beschrijft zijn warme herinneringen aan zijn eerste kennismaking met muziek via Constantia. Geëmotioneerd werd het lied, onder begeleiding van het fanfareorkest, uitgevoerd. Het publiek ontving het met enthousiasme en luid applaus. Een Top2000 notering zou er dit jaar zo maar in kunnen zitten.

Duizendpoot Eddy Boer kreeg tot slot de versierselen behorende bij het 12,5 jarig lidmaatschap opgespeld. De felicitatie voor dit heugelijke feit ging samen met bloemen en een lekkere fles wijn ‘Groot Constantia’.