De Blauwe Bever kan op veel plaatsen langs de rivieren aanleggen, op plaatsen die anders niet bereikbaar zijn vanaf de rivier.
De Blauwe Bever kan op veel plaatsen langs de rivieren aanleggen, op plaatsen die anders niet bereikbaar zijn vanaf de rivier. Stichting Rijnoevervaarten.

Safarischip De Blauwe Bever is klaar voor vaarseizoen 2023

8 januari 2023 om 13:49 Recreatie

WIJK BIJ DUURSTEDE / REGIO De vrijwilligers van het safarischip de Blauwe Bever zijn de afgelopen maanden druk in de weer geweest om ook voor het seizoen 2023 vele unieke vaartochten te organiseren. Het vaarplan is gereed en te zien op de website

De Blauwe Bever is een karakteristiek schip met een historie, waarbij je als passagier vanaf het open, maar overdekt bovendek, een prachtig uitzicht hebt over de rivieroevers van deNeder-Rijn en de Lek, een ware beleving van de natuur. 

MET GIDS Tijdens de vaarten gaan de passagiers onder begeleiding van een gids aan land en komen op plekken die meestal alleen vanaf de rivier toegankelijk zijn. De Blauwe Bever is zo uitgerust dat -ie overal kan aanmeren en de passagiers via de loopplank aan wal kunnen gaan.

OPSTAPPLAATSEN Langs de Neder-Rijn en Lek zijn meerdere opstap plaatsen, zoals Wageningen, Rhenen, Elst (Utr), Wijkbij Duurstede, Renkum, Oosterbeek, Driel en Arnhem.

NATUURGEBIEDEN De Blauwe Bever vaart naar verschillende natuurgebieden, bijvoorbeeld naar de Blauwe Kamer, de Ingensche Waarden, Everdingerwaard, de Wageningse Boven-polder, de Grebbeberg, de Jufferswaard, Meinerswijk en de Loowaard. 

PROEF DE BETUWE De hele zomer door zijn er ook speciale vaarten zoals Proef deBetuwe bij de Spees in Kesteren, een vaart inclusief bezoek aan de Cuneradag in Rhenen, bezoek aan kasteel Doorwerth, het Smalspoormuseum in Heteren, de herbeleving van Airborne en avondvaarten bij de ondergaande zon. Ook voor kinderen zijn er vele leuke vaarten gepland, zoals professor Speurneus, Piratenvaarten, allemaal met een leerzaam bezoek onder begeleiding van een gids aan een natuurgebied langs de rivieren. Een rivieroevervaart duurt ongeveer 3 uur, inclusief een wandelsafari. De vaarten eindigen altijd op dezelfde plaats als waar ze ook begonnen zijn.

SEIZOENSSTART Het seizoen wordt op zaterdag 9 april geopend met een vaart vanaf het Stek in Wageningen om samen met de paashaas eieren te zoeken langs te rivier. 

RESERVEREN Alle informatie en prijzen over de vaarten van komend seizoen zijn te vinden op de website: deblauwebever.nl Hier kun je ook direct reserveren