Docent economie Philip Korff de Gidts neemt in het klein afscheid.
Docent economie Philip Korff de Gidts neemt in het klein afscheid. Frank Diemel

Philip Korff de Gidts kijkt terug

27 september 2021 om 14:27

Na 43 jaar afscheid van ReviusWijk

WIJK BIJ DUURSTEDE De man die altijd iets bijzonders bedacht en dit samen met zijn leerlingen uitwerkte. Docent economie, maar ook iemand die heel erg betrokken is, zoals blijkt uit zijn activiteiten voor de Leerlingenraad en de maatschappelijk stage (de M@S). Philip Korff de Gidts nam voor de zomervakantie al afscheid van zijn leerlingen, op 15 oktober is het officieel zijn laatste werkdag. Een groots afscheid gaat het niet worden, wel neemt hij in klein verband afscheid van de mensen waar hij al die jaren zo fijn mee heeft samengewerkt; zijn eigen  team docenten, de leerlingenraad en maatschappelijke stage. Daarnaast maakt hij een afscheidsrondje langs de verschillende instellingen.


Bij De Jonge Graaf in Cothen kijkt Korff de Gidts terug op zijn lange carrière. „Nu ben ik vooral nog bezig met opruimen en het inwerken van mijn opvolgers. De zomervakantie heb ik besteed aan het rustig opruimen en het vastleggen van de mooiste momenten.” Het les geven was de afgelopen periode al anders door Corona. „Er was toch meer afstand tot de leerlingen met lessen via een beeldscherm. Leuk was de opmerking die een leerling uit de derde klas maakte. Zij had uitgerekend dat ik 62 jaar op school ben geweest. Haar moeder, een oud-leerling, vulde aan: „En je hebt nog nooit gewerkt.” Wat ik zo leuk vind is die positiviteit bij kinderen. Voor mij heeft het altijd gevoeld als een warm bad. Het zal best nog lastig zijn om dat los te laten.”


Met veel dankbaarheid kijkt Korff de Gidts terug. „Wat heb ik veel mogen doen, daar ben ik de collega's, directeuren van de school, de gemeente en de verschillende instellingen heel dankbaar voor. Ik heb zoveel mogelijkheden gekregen om te gedijen.” Als geen ander heeft de economie docent de gave om te netwerken. Dat heeft ervoor gezorgd dat er heel veel mooie dingen zijn gerealiseerd. „Zeker de samenwerking met onder andere Frank Brouwer en André van Zwieten maakte zoveel meer mogelijk.”

p Scan de QR-code en lees op WijksNieuws.nl Premium hoe Korff de Gidts terugkijkt op de mooie momenten, de prijzen, de aandacht die verschillende projecten kregen en hij deelt bijzondere verhalen.


Afbeelding