Parkeren op de Markt mag niet meer
Parkeren op de Markt mag niet meer Ali van Vemde

Dit najaar parkeeronderzoek in Wijk bij Duurstede

23 september 2021 om 10:45 Verkeer en vervoer

WIJK BIJ DUURSTEDE Het college van burgemeester en wethouders van Wijk bij Duurstede gaat in november een groot parkeeronderzoek uitvoeren. Hiermee brengt de gemeente de parkeerproblemen in en rondom de binnenstad in beeld.

,,Wij ontvangen regelmatig klachten over het parkeren in de binnenstad. Het gaat dan vooral over het gebrek aan parkeerplaatsen voor bewoners van de binnenstad met een parkeervergunning.” Dit zegt Hans Buijtelaar, wethouder verkeer. ,,We gaan onderzoeken hoe wij het parkeren voor alle partijen beter vorm kunnen geven. Het parkeeronderzoek moet uitwijzen of we de parkeerruimte efficiënter kunnen inzetten.”

PARKEERNOTA Het opstellen van de Parkeernota is onderdeel van het Gemeentelijke Verkeer en Vervoersplan (GVVP). Dit plan stelde de raad in 2019 vast. Het parkeeronderzoek is de eerste fase van het opstellen van de Parkeernota. ,,Komen uit het parkeeronderzoek verbeteringen naar voren die we op korte termijn kunnen uitvoeren? Dan kijken we of we die versneld kunnen uitvoeren, zodat onze inwoners er direct voordeel van hebben”, geeft Buijtelaar aan. De volledige Parkeernota volgt in een latere fase.

Afbeelding