Al achttien jaar mag ik de verslaggeving doen voor Wijk bij Duurstede, Cothen en Langbroek. Een hele mooie tijd waarin ik heel veel mensen heb leren kennen. Mensen die ik heb mogen interviewen, mensen met fantastische ideeën en initiatieven en mensen die een bijzondere hobby's hebben. Persoonlijke verhalen die mensen jou toevertrouwen. De 50- en 60-jarige huwelijken waarbij ik heel veel mooie, boeiende en soms ook verdrietige levensverhalen heb mogen horen. Ik wil deze verhalen blijven maken.

De uitgeverijsector heeft het al langer erg moeilijk. Het is dan ook niet zo dat het me verbaast dat BDUmedia het met moeite kan bolwerken. Maar als het nieuws zo hard binnenkomt, merk je dat het je toch wel veel doet. Meer dan ik had gedacht. Het is toch 'mijn krant'. Dat geldt natuurlijk niet alleen voor mij, zo denken ook mijn collega's erover. Ik moet er niet aan denken dat er straks geen Wijks Nieuws meer is. Het zou heel erg jammer zijn als de hele lokale journalistiek dit coronavirus niet overleeft.

Maar zover is het nog niet. Met alle collega's is er keihard gewerkt de afgelopen tijd om onze lezers op de hoogte te houden van het laatste nieuws. Het zit in onze genen. Wij willen de lezer op de hoogte houden van alles wat er gebeurt; alle nieuwtjes maar ook de achtergronden. Dat houdt 's avonds en in het weekend niet op. De lokale journalistiek is het waard. Ik hoop dat jullie als lezers dat ook vinden. Dat jullie ons werk waarderen. Nu is het de tijd dat de lezer de knop om moet zetten. Nu kan het nog. Ik moet er niet aan denken dat de berichtgeving alleen nog via social media gaat. En dan maar afwachten of het allemaal waar is.

Ruim 50 jaar hebben de ondernemers er met hun advertenties voor gezorgd dat de krant kan bestaan. Maar ook zij zijn getroffen door het coronavirus en hebben het nu erg moeilijk. Daarom vragen wij nu, omdat het niet anders kan, de gebruiker, onze lezer, om hieraan mee te betalen. Als dit nu niet gebeurt, dan is het voor Wijks Nieuws einde verhaal. Dan waren dit misschien mijn laatste woorden voor de papieren krant. Ik hoop dat het niet zover gaat komen.

Ali van Vemde