Afbeelding
A.N.J.A.

A.N.J.A. assisteert als helpende hand

5 april 2023 om 13:30 Zakelijk

WIJK BIJ DUURSTEDE A.N.J.A. staat voor Aandacht Na Jaren Activiteit. Deze zorgaanbieder richt op zelfstandig wonenden, veelal ouderen, die wat extra hulp en zeker ook aandacht kunnen gebruiken. De medewerkers zijn niet in loondienst, maar nemen deel in de maatschap. Een organisatie waar -net als in de werkzaamheden- flexibiliteit en persoonlijke aandacht de boventoon voert.

Eigenaar Anja van Altena is in 2014 gestart met A.N.J.A. Assisteert, met als doel betaalde mantelzorg te leveren. In 2015 werd de nieuwe WMO-wet ingevoerd die regelt dat mensen die het nodig hebben via de gemeente hulp en ondersteuning krijgen die ze nodig hebben.

A.N.J.A. Assisteert werkte in eerste instantie samen met de gemeenten Leusden, Woudenberg, Scherpenzeel en Veenendaal. Sinds kort zijn daar de gemeenten Utrechtse Heuvelrug, Zeist en Wijk bij Duurstede aan toegevoegd.

Anja: ,,Die uitbreiding zorgt ervoor dat we op zoek zijn naar nieuwe medewerkers. Als onderneming zijn we groot geworden door onze persoonlijke aandacht, zowel voor onze medewerkers als cliënten. Elke medewerker is lid van de maatschap en daarmee een stukje eigenaar van het bedrijf. Het klinkt moeilijk, maar dat valt in de praktijk alles mee. Men koopt zich voor een klein bedrag in, deelt daarmee in de winst en heeft inspraak. We betalen € 16,50 per uur en onderscheiden ons door onze flexibiliteit, want ieder is vrij om de eigen uren in te vullen. En er werken bij ons niet alleen oudere dames, maar bijvoorbeeld ook studenten. We hebben al heel wat mooie matches tussen cliënt en medewerker kunnen maken.’’

Een eerste vereiste is dat het klikt tussen medewerker en cliënt. Het werk varieert van huishoudelijke hulp naar een klusje in de tuin, begeleiden naar een dokter of ziekenhuis of een boodschap doen. Iedere nieuwe medewerker wordt persoonlijk en vol aandacht ingewerkt, daarna is er regelmatig contact met zowel cliënt als medewerker.

A.N.J.A. Assisteert, Parallelweg 7, Woudenberg. Telefoon 033–2862288 of www.anjaassisteert.nl.

advertentie
advertentie