Afbeelding
Foto Unsplash

Dit is het stappenplan voor het lanceren van een website

21 maart 2023 om 10:59 Partnercontent

Eenvoudig een website maken is iets wat veel mensen denken dat onmogelijk is om te doen wanneer je geen eerdere ervaring hebt hiermee. Echter is dit zeker wel te doen. Daarbij dien je wel over een stappenplan te beschikken waar jij je aan kan houden om dit voor elkaar te krijgen. In deze blog hebben we dit stappenplan voor je samengesteld, dus maak hier zeker gebruik van zodat je binnen mum van tijd een prachtige website hebt.

Het uitzoeken van een domeinnaam

De eerste stap is het uitzoeken van een domeinnaam. Je wilt hierbij zeker zijn dat de naam die jij kiest relevant is voor je bedrijf, product of dienst. Kijk ook goed of deze nog beschikbaar is. Op plekken als TransIP vind je een goede manier om te zien wat er nog beschikbaar is, dus neem hier zeker een kijkje.

De domeinnaam registreren

Ten tweede is het belangrijk dat je de domeinnaam registreert. Dit kan op verschillende plekken gedaan worden, maar vaak is een goede keus om dit te doen bij dezelfde partij waar jij je hosting vandaan gaat halen. Met een geregistreerde domeinnaam weet je zeker dat niemand anders deze naam van jou kan gebruiken.

Voor de juiste hosting kiezen

Verder is het zaak om voor de juiste hosting te kiezen. Hosting is een service waarmee bedrijven, organisaties en individuen websites op afstand kunnen hosten. Hiermee kun je websites, databases en applicaties maken en deze online beschikbaar maken voor gebruikers overal ter wereld. Hosting kan verschillen in prijs, maar ook wat betreft snelheid en andere opties. Kies hierbij dus een provider die aansluit bij jouw verwachtingen en budget.

De website laten ontwerpen

Vervolgens is het van belang om de website te laten ontwerpen. Hierbij zijn er verschillende tools zoals het gebruik van een website builder of een externe webdesigner waar jij mee in zee kunt gaan. Gebruik vooral wat het beste bij jouw budget en verwachtingen past.

Inhoud op de website plaatsen

Nadat je website is ontworpen, is het tijd om inhoud toe te voegen. Bepaal hierbij wat de doelen zijn van je website en bedenk wat voor informatie hier op gepubliceerd moet worden. Wat voor content is relevant? Zorg ervoor dat je alleen kwalitatief goede content plaatst, want dit is immers het visitekaartje van je bedrijf.

De website laten lanceren

Tot slot is het zaak om de website te laten lanceren. Dit doe je door naar Wordpress te gaan en simpelweg op “pagina publiceren” te drukken. Zodra je een bevestiging ziet staan, weet je zeker dat de wereld nu jouw website online kan vinden.

Met dit stappenplan zal jij dus makkelijk een website kunnen lanceren. Succes met je nieuwe website!

advertentie
advertentie