Afbeelding
Foto: Pixabay

Bescherm je fiets tegen diefstal

1 december 2021 om 14:14 Partnercontent

Niets vervelender dat je na een lange dag bij je fiets denkt aan te komen, maar je fiets weg is. Het levert een hoop gedoe op, terwijl je juist zo’n zin in een lekkere ontspannen avond had. Je moet zien hoe je nu thuis komt, aangifte doen, een nieuwe fiets regelen, en ga zo maar door. Voorkomen is beter dan genezen. Dat geldt ook voor fietsendiefstal. Lees hier handige tips om jouw trouwe tweewieler niet kwijt te raken.

Een goed slot

Een goed slot is het halve werk. Hiermee maak je het dieven namelijk een stuk moeilijker om je fiets te stelen. Staat je fiets ook nog eens ergens aan vast, maak je het nog minder aantrekkelijk. Een goed slot kost misschien wel wat geld, maar is zeker de moeite waard om het risico op diefstal te verkleinen.

Zet hem op een populaire plek

Dieven houden niet van pottenkijkers. Daarom is het sowieso veiliger om je fiets op een plek te zetten waar veel mensen langslopen en veel fietsen staan. Natuurlijk moet je hem ook nu goed op slot zetten. Het valt namelijk erg op als iemand met allemaal gereedschap een fietsenslot probeert open te breken. Een drukbezochte plek is daarom vaak niet populair bij de fietsendieven.

Maak je fiets opvallend

Een opvallende fiets heeft als voordeel dat hij snel te herkennen is. Dat maakt het voor een dief moeilijker om de fiets online door te verkopen. Daarom zullen ze eerder voor de doorsnee fietsen gaan. Maar misschien is het wel niets voor jou om met een felgekleurde fiets op pad te gaan. In dit geval kun je ook overwegen om je fiets er iets ouder uit te laten zien dan hij daadwerkelijk is. Zo wordt het ook al minder interessant voor dieven.

Een verzekering afsluiten

Is je fiets ondanks alle voorzorgsmaatregelen toch gestolen? Vooral als het een dure fiets was, is het extra vervelend. Daarom kan het vooral bij nieuwe fietsen verstandig zijn om een fietsverzekering af te sluiten. In dit geval krijg je namelijk alles of een deel van het betaalde bedrag terug. De eerste 3 jaar krijg je de gehele fiets vergoed, daarna wordt het steeds iets minder, maar blijft het de moeite waard, omdat je na vijf jaar nog steeds de helft terugkrijgt. Ook uw elektrische fiets verzekeren is verstandig. Vaak is dit namelijk een grotere investering dan een normale fiets en daardoor ook kwetsbaarder voor diefstal. 

advertentie
advertentie